pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucké Euro jedenadvacítek má první překvapení, Švédové udolali Italy

Švédští fotbalisté otočili na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Olomouci úvodní zápas skupiny B s Itálií a překvapivě zvítězili 2:1.

Stříbrní medailisté z předešlého evropského šampionátu v Izraeli sice vedli po penaltě Domenica Berardiho, v 56. minutě ale vyrovnal útočník John Guidetti a v závěru o úspěchu Švédska rozhodl z penalty Isaac Kiese Thelin. Oba týmy dohrávaly zápas v oslabení.

V 27. minutě švédský obránce Miloševič fauloval v pokutovém území pronikajícího Belottiho a obdržel červenou kartu. Přízemní střelou k pravé tyči s přehledem proměnil nařízenou penaltu Berardi, který v této sezoně nastřílel v italské lize za Sassuolo patnáct gólů.

Na další zajímavější příležitost si diváci na Andrově stadionu počkali až do počátku druhého poločasu, Baselliho pokus byl však nepřesný. Oslabení Švédové se dlouho nemohli dostat do šance. V 56. minutě ale nacentroval Khalili od rohového praporku k Lewickému, jenž poslal míč do vápna a Guidetti ve skluzu přesně zakončil.

V 80. minutě se poměr sil na hřišti vyrovnal poté, co se záložník Sturaro ohnal po Ishakovi. O pět minut později fauloval Ishaka ve vápně brankář Bardi a útočník Bordeaux Kiese Thelin proměnil pokutový kop podobně jako v prvním dějství Berardi.

V druhém zápase skupiny B se v Uherském Hradišti od 20:45 utká Anglie s Portugalskem.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.