pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Během fotbalového zápasu mezi Uničovem a Zlínem lítaly mezi sedící diváky světlice

Ve čtvrtek 28. sprna se v Uničově konal zápas MOL Cupu mezi SK Uničov a Fastav Zlín. Během zápasu, který skončil 4:1 pro Zlín, musela proti výtržníkům zasahovat policie.

„V průběhu opatření řešili policisté případ narušení průběhu organizovaného fotbalového utkání. Ze skupinky osob, která šla k hlavní tribuně, někdo odhodil zapálenou světlici směrem k sedícím divákům. Tato osoba poté utekla. Další osoba z této skupinky již držela v ruce hořící světlici a chystala se ji odhodit. Policisté díky okamžitému zákroku zabránili dalšímu případnému protiprávnímu jednání, případným škodám na zdraví či majetku," řekla mluvčí policie Irena Urbánková.

Muže policisté vyzvali, aby svého jednání zanechal. Ten se však začal ohánět rukama, a snažil se světlici odhodit. Nakonec ji hodil na zem. Policisté ho za použití donucovacích prostředků zpacifikovali a zadrželi, neboť se aktivně bránil a snažil se utéct. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu přes 0,3‰ alkoholu v dechu. Následně zjistili jeho totožnost. Jednalo se o devětadvacetiletého muže z Hodonínska.

Zjistili i to, že mladý muž byl za obdobné jednání v nedávné minulosti soudem odsouzen a potrestán. Ještě téhož dne mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Při uvedené události nedošlo ke zranění osob. 

Autoři | Foto pexels.com

Štítky světlice, fotbal, Uničov, Zlín, výtržnosti, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.