sobota 20. dubna 2024 Marcela

Sigma zaskočila Teplice, dvěma góly v nastavení získala bod

Nikdo by asi už něčekal, že by hráči Sigmy v 90. minutě utkání, v němž prohrávali s Teplicemi 2:0, mohli udělat. Leoš Kalvoda měl však při střídání zlatou ruku...

Sigma sice s Teplicemi celý zápas držela krok, gól však nedala. Oproti tomu za Teplice se trefili hned dva hráči - Fillo a Potočný.

Už už vypadalo, že si Olomoučtí neodvezou z Teplic ani bod, ale tři minuty před koncem Leoš Kalvoda vystřídal Jana Navrátila, pravděpodobně nejlepšího hráče ve včerejším zápase, a nahradil ho Tomášem Zahradníčkem.

Ten se ukázal jako pravým esem v rukávu - připravil totiž dvě příhrávky na gól, napřed pro Jakuba Petra, který svým gólem v nastavení trochu oživil hru olomouckých. Když se ale jěště ve stejné minutě dotkl balónu Zahradníček a přihrál přízemním centrem Martinu Hálovi, který pak, sice s problémy, propasoval balón až do brány, mohla Olomouc slavit na hřišti těžkého soupeře první ligový bod hned v prvním utkání nového ročníku Synot ligy.

FK Teplice – Sigma Olomouc 2:2 (1:0)

Branky: 41. Fillo, 50. Potočný – 90.+1 Petr, 90.+1 Hála. Rozhodčí: Marek – Paták, Pochylý. ŽK: Navrátil, Svozil, Rajnoch (všichni Olomouc). Diváci: 3715.

Teplice: Grigar – Dramé, Lüftner, D. Jablonský, Krob – Ljevakovič, Breite – Vondrášek (90. Dressler), Vachoušek (77. Táborský), Fillo – Potočný (84. Bratanovič). Trenér: David Vavruška.

Olomouc: Reichl – Hála, Rajnoch, Svozil, Vepřek – Petr, Navrátil (87. Zahradníček), Halenár (81. Chorý), Houska (72. Ordoš), Plšek – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.