pátek 3. května 2024 Alexej

FOTOGALERIE: Sigma doma poprvé prohrála. Hanáky porazili ligoví nováčci z Českých Budějovic

Fotbalisté Českých Budějovic ve třináctém kole první ligy vyhráli 3:1 v Olomouci a připravili Sigmě první domácí porážku v sezoně. Za druhým vítězstvím za sebou nasměroval Jihočechy dvěma góly Ivan Schranz, třetí gól přidal Patrik Brandner. K vyrovnání Olomouci pomohl vlastní gól hostujícího stopera Tomáše Sivoka.

Jako první zahrozili domácí, ale Jemelkovu střelu zblokovala obrana. Chvíli na to na druhé straně střílel Ledecký, ale vedoucí branky se České Budějovice dočkaly až v 19. minutě. Po rychlém brejku si míč do vápna navedl Schranz a střelou k tyči nedal brankáři Reichlovi šanci.

Do druhé půle vstoupili Olomoučtí aktivně a po několika závarech se jim podařilo vyrovnat. Exreprezentačního brankáře Drobného, který nastoupil poprvé po nedávném návratu do mateřského celku, překonal stoper Sivok, jenž v 50. minutě tečoval pokus Yunise.

Hosté si vzali vedení zpět v 62. minutě, kdy si Brandner všiml, že Reichl je příliš daleko z branky a povedenou střelou poslal míč do šibenice. Třetí gól přidali hosté v 75. minutě a Schranz si hlavou připsal druhý zásah v utkání. Budějovice neměly daleko ke čtvrté trefě, ale Táborského pokus jen proskákal po brankové čáře.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, fotbal, první, 13. kolo, Olomouc, Č. Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.