pátek 3. května 2024 Alexej

FOTO/VIDEO: Fotbalisté Sigmy Olomouc odcestovali na soustředění do Turecka

A-tým SK Sigma Olomouc dnes ráno odcestoval na soustředění do Turecka. Mimo domácí podmínky se Sigma bude připravovat do 2. února v tradiční destinaci Antalyi. Trenér Radoslav Látal nominoval celkem dvacet čtyři hráčů včetně tří brankářů a dvou nových mladých tváří.

Již na začátku sezóny upozorňoval trenér Látal, že zapojení mladých fotbalistů do kádru A-mužstva bude velmi důležitým krokem. Do Turecka tak mimo Zmrzlého, Zimu, Zlatohlávka, Látala a Chytila odcestovali také dorostenci Jáchym Šíp a Kryštof Daněk: „Jsme rádi, že se s námi mohou tréninkového procesu zúčasnit, protože je to pro ně velké povzbuzení do budoucna. Podávají dobré výkony, a proto dostali šanci. Chceme s mladými hráči dlouhodobě pracovat a posunovat je výš,“ uvedl kouč Olomouce.

K týmu se naopak nepřipojil záložník Jiří Texl, který odchází na hostování do prvoligového SFC Opava. Čeká se už jen na dotažení některých administrativních úkonů. Nepřipojil se ani Martin Nešpor, který je stále v rekonvalescenci. S týmem neodcestovali ani Slovák Martin Adamec a ekvádorský útočník Luis Arroyo, kteří byli v klubu na několikadenní zkoušce.

V rámci programu soustředění v Turecku odehraje Sigma tři mezinárodní přátelské zápasy. Prvním soupeřem Olomouckých bude v sobotu 25. ledna ázerbajdžánský celek FK Qarabağ Ağdam, který letos odehrál základní skupinu Evropské ligy. Dalším celkem, který Hanáky prověří, bude účastník ruské nejvyšší soutěže FK Orenburg (28. ledna). Můžeme se tak těšit na setkání s naším bývalým hráčem Urošem Radokovićem, který v ruském klubu hostuje z pražské Sparty. Poslední přípravný zápas sehrají Hanáci proti ukrajinskému Dnipru (1. února).

Trenér Látal je s výběrem soupeřů spokojený a věří, že právě tato mužstva budou pro A-tým dobrou prověrkou: „Začátek ligy pro nás bude těžký, čeká nás zápas v Teplicích a první domácí zápas se Spartou. Proto jsem velice rád, že se v rámci soustředění postavíme těmto velmi kvalitním soupeřům. Chceme ke každému z těchto utkání přistoupit jako k ligovému utkání tak, abychom byli plně připraveni už na generálku s Karvinou,“ dodal kouč směrem k poslednímu duelu zimní přípravy, který Sigma odehraje 8. února na Městském stadionu v Karviné. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Sigma Olomouc

Štítky Sigma Olomouc, fotbal, fotbalisté, tým, soustředění, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.