pátek 29. března 2024 Taťána

Bývalý olomoucký trenér Jílek končí ve Spartě, nevydržel ani jednu sezónu

Dnes ráno byl z pozice hlavního trenéra A-mužstva AC Sparta Praha odvolán po osobní schůzce s vedením klubu Václav Jílek. Novým trenérem sparťanského "áčka" je Václav Kotal, který dosud trénoval B-tým. Jílek byl dříve trenérem áčka olomoucké Sigmy, z moravského klubu odešel v červnu minulého roku.

Vedení Sparty odůvodnilo odvolání Jílka nevyhovujícími výsledky a neuspokojivým herním projevem mužstva. „Nebylo to pro nás jednoduché rozhodnutí. Vašek Jílek je dobrý trenér, ale předvedená hra i výsledky pro nás byly zklamáním a nenaplňovaly očekávání, která máme,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.

Kromě Jílka končí i jeho asistenti Jiří Saňák a Michal Horňák. Už na dnešním tréninku bude Spartu vést Václav Kotal, který v této sezoně působil u "béčka" Sparty. „Chci přesvědčit hráče, že to, co po nich budeme požadovat, by mělo být k jejich prospěchu. A k prospěchu Sparty,“ řekl nový trenér. Asistentem Kotala bude Michal Šmarda, který naposledy působil jako asistent trenéra Martina Svědíka ve Slovácku.

Osobnost Kotala je spojená se Spartou

„Trenér Kotal má osobní historii spojenou se Spartou, zná prostředí, působil tady jako hráč, asistent u A-týmu a několikrát jako kouč béčka. Tým momentálně potřebuje trenéra s takovými zkušenostmi. Václav Kotal v první části této sezony odváděl velmi dobrou práci u B-týmu, v minulosti i u mládežnické reprezentace prokázal, že umí výborně pracovat s talentovanými hráči,“ vysvětlil na webu Sparty Tomáš Rosický.

Ohodnoť článek

Foto Michaela Valsová

Štítky Jílek, Sparta, Olomouc, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.