čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTOGALERIE: Olomouc remizovala s Jabloncem v divokém zápase 1:1

Olomouc v utkání 24. kola Fortuna ligy remizovala doma s Jabloncem 1:1, přestože od 37. minuty dohrávala v deseti. Domácí od 25. minuty vedli 1:0 brankou Juliše, za hosty vyrovnal až čtvrt hodiny před koncem střídající Hämäläinen. Videorozhodčí v divokém zápase nejprve v 11. minutě odvolal branku Chytila kvůli ofsajdu, v nastaveném čase první půle Greššák pohrdl obrovskou šancí v samostatném úniku, v samém závěru zápasu hostující Považanec napálil z malého vápna břevno.

Olomouc se s Jabloncem utkala podruhé ve třech dnech, v prvním střetnutí v rámci čtvrtfinále poháru vyhrála 3:1. Také do ligového zápasu vstoupila mnohem aktivněji a už po dvanácti minutách se radovala z branky. González si převzal odražený míč na levé straně hřiště, vrátil jej do ohně a Mojmír Chytil jej poslal za Hrubého. Rozhodčí Petr Hocek však po konzultaci s videorozhodčím rozhodl o ofsajdu zakončujícího hráče Hanáků a branku odvolal. Olomouc si tak na regulérní gól musela počkat až do 25. minuty. Greššák znovu vracel přetažený centr do vápna hostů, po špatné práci jabloneckých obránců míč propadl až k Julišovi, který jej zblízka poslal za brankáře Hrubého.

Nový ráz zápasu udala situace, která se stala ani ne o jedenáct minut později. Doležal dostal míč mezi obránce Sigmy a řítil se sám na Mandouse. Vracející se González jej těsně před šestnáctkou zastavil faulem. Obdržel nejprve žlutou kartu, ale rozhodčí Hocek opět povolal na pomoc videorozhodčího a nakonec domácímu obránci ukázal přímo červenou kartu. Olomouc tak čekalo více než padesát minut hry v deseti. A mohli děkovat jen brankáři Mandousovi, že Krob Gonzálezův faul nepotrestal okamžitým vyrovnáním. Těsně před přestávkou si Doležal vyměnil míč s Chramostou, ale z hranice vápna zamířil naštěstí pro Olomouc hodně mimo branku. A tak mohlo už v nastavení udeřit na druhé straně. Greššák zachytil rozehrávku Jugase a od poloviny se řítil sám na Hrubého. Místo střely však ještě hledal Housku, který mohl střílet do prázdné brány, ale situaci podcenil a vracející se jablonecký obránce stačil přihrávku zablokovat. Sigma tak doslova zahodila možnost jít před půli i v deseti do vedení o dvě branky.

Od druhého poločasu převzal podle očekávání aktivitu Jablonec. Ve velké šanci se ocitl po hodině hry Pleštil, ale z malého vápna Mandousovu branku přestřelil. Hosté sice nadále tlačili Olomouc před vlastní vápno, ale vůbec se jim nedařilo nějak nebezpečněji ohrozit branku. Naopak se z čistého nebe do obrovské šance dostal Vepřek, kterého míčem napříč vápnem našel Hála, ale ve skluzu nedokázal usměrnit míč do brány.

Čtvrt hodiny před koncem však obrana Olomouce přeci jen kapitulovala. Mandouse pokořil střídající finský hráč Kasper Hämäläinen, ke kterému se na malém vápně snesl prudký centr a Fin už neměl problém uklidit jej i s pomocí břevna do brány. Krátce po obdržené brance se olomoucký brankář musel vytáhnout proti střele Matouška. Olomouc se i v deseti nebála otevírat hru rychlými brejky, ale kombinacím Jablonce se bránila ze všech sil.  Těsně před koncem si pak vybrala pořádnou dávku štěstí, když se do obrovské šance dostal Považanec, ale téměř z malého vápna napálil míč do břevna a zápas skončil stejně jako na podzim dělbou bodů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky fotbal, Olomouc, Jablonec, Fortuna liga, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.