sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

První přípravný zápas: Prostějov vypráskal Sigmu na svém hřišti 4:0

První přátelské utkání po nucené pauze olomouckým fotbalistům vůbec nevyšlo. Sigma padla na hřišti druholigového Prostějova vysoko 0:4. Zápas se z bezpečnostních důvodů odehrál na uzavřeném stadionu, někteří fanoušci ale fotbal pozorovali zpoza plotu.

Prostějov Sigmu přehrál už v prvním poločase. Gólový účet otevřel čtyřicátník Kroupa, který si na svou příležitost počkal u vzdálenější tyče a v 17. minutě nekompromisně zavěsil. O deset minut později už to bylo 2:0, když olomoucký kapitán Beneš trestuhodně ztratil na polovině míč. Prostějovský Koudelka už pak sám proti Reichlovi v olomoucké brance uspěl.

Koudelka ještě před půlí přidal svou druhou branku v zápase. Kroupa byl faulován ve vápně, Koudelka si následně postavil míč na puntík a nemýlil se. Sigma tak po pětačtyřiceti minutách odcházela do šaten s třígólovým mankem.

Před druhým poločasem oba týmy hojně vystřídaly a hra se díky tomu vyrovnala. Ani rázná domluva hráčům od trenéra Látala o půli ale nestačila, aby Sigma vsítila alespoň gól útěchy. V největší šanci byl po hrubici prostějovského brankáře útočník Juliš, ani ten ale tutovku neproměnil. O slovo se proto znovu přihlásili domácí, za které z dorážky po volném přímém kopu upravil na konečných 4:0 Sus.

Další přípravné zápasy se odehraje Sigma v sobotu, kdy ji ve dvou zápasech od 14:00 a 17:00 prověří Zbrojovka Brno. Obě utkání ale budou na základě nařízení státních orgánů fanouškům uzavřeny.

1.SK Prostějov – SK Sigma Olomouc 4:0 (3:0)

Branky: 17. Kroupa, 27. a 37. z pen. Koudelka, 76. Sus.

Sigma 1. poločas: Reichl – Sladký (34. Šíp), Beneš, Štěrba, Kerbr – Zahradníček, Houska, Zmrzlý, González, Pilař – Yunis

Sigma 2. poločas: Mandous – Látal, Greššák, Jemelka, Vepřek – Hála, Daněk, Breite, Chytil, Falta (74. Zlatohlávek) - Juliš

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anna Skopalová

Štítky fotbal, prostějov, sigma, olomouc, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.