pátek 17. května 2024 Aneta

Report a ohlasy ze zápasu: Sigma s Jihlavou remizovala 2:2 a postupuje do čtvrtfinále

Ve středu nastoupili fotbalisté Sigmy Olomouc k odvetnému utkání osmifinále MOL cupu proti Vysočině Jihlava. Z prvního utkání, které se odehrálo v Jihlavě, si odvezli Hanáci nadějný výsledek 1:0. Po výsledku 2:2 tak do čtvrtfinále poháru postupuje Olomouc.

Sigma vstoupila do zápasu rozhodně lépe než soupeř z Vysočiny. Poprvé prověřil jihlavského gólmana Rakovana vlastní obránce Šourek, když centr Štěpána srazil jen těšně vedle brány. Následně nebezpečně střílel Moulis a o chvíli později z prostoru penaltového puntíku Vašíček, ovšem jeho pokusu chyběla razance i přesnost. Pak musel výborný zákrok vytasit domácí brankář Reichl, který vyrazil dobře mířenou hlavičku Jungra. Následně otevřel skóre ve 14. minutě Vašíček, který po centru Vepřeka tečoval hrudí míč a dopravil ho do jihlavské branky. Z vedení se ale Hanáci neradovali dlouho, protože už o minutu později využila Vysočina, jmenovitě Batijoa, zmatků v olomoucké obraně. V 19. minutě už se Jihlavští radovali z vedení, nicméně gólu Jungra předcházel ofsajd, tudíž gól nemohl platit. V 30. minutě došlo znovu k hrubě chybě v domácí obraně, ze které vyústil faul gólmana Reichla, po němž nemohlo následovat nic jiného než penalta. Tu bez problémů proměnil Lukáš Vaculík a Jihlava se ujmula vedení. Pro Sigmu mohlo být ještě hůře, ale Kukoľovo střelu vyrazil výborným zákrokem Reichl. Na druhé straně nechal vzpomenout na svůj nádherný gól proti Boleslavi Halenár, když vystřelil z 25 metrů a rozezvučil břevno. Jeho projektilu chyběl opravdu jen kousek k tomu, aby si slovenský útočník připsal další parádní trefu. Nestalo se tak a první půle skončila za stavu 2:1 pro hosty.

Hned v úvodu druhého poločasu mohlo být vedení Jihlavy dvougólové, ale to by nesměl Jungr přestřelit. Domácí pak předvedli pěknou akci, kdy Houska vysunul kolmicí Navrátila, který nebezpečně centroval před Rakovanovu bránu, před kterou ovšem nebyl nikdo. To v 66. minutě už bylo pro domácí veseleji, neboť Houska s pomocí teče dostal míč do sítě a vyrovnal na 2:2. Sigma byla rázem na koni a hned o chvíli později se do vápna probíjel Navrátil a moc nechybělo k tomu, aby z této situace vytěžil gól. Záložník David Houska po prvním gólu nabral sebevědomí a ukázal pěknou kličkovanou na hranici vápna, po které následovala střela, která byla ovšem sražena. Domácí byli nadále nebezpečnější a dokonce dostali míč do brány, ale stejně jako v prvním poločase Jungr, tak i olomoucký Vašíček hlavičkoval poté, co si nepohlídal ofsajd.  Pak se opět předvedl ve skvělém světle olomoucký Reichl, který výborně vyběhl a zlikvidoval tak Neradův pokus. Konec zápasu už zápas provázela spíše nervozita než fotbal. Jihlavští si vytvořili mírný tlak, který ovšem nebyl gólový a utkání tak skončilo remízovým a postupovým výsledkem pro Sigmu 2:2.

Vojtěch Štěpán:

„Myslím si, že vstup do zápasu jsme měli dobrý, hráli jsme, co jsme chtěli a to vyústilo v gól. Pak jsme si asi mysleli, že to půjde samo a přestali jsme hrát. Jihlava to potrestala a dala dva góly a pak to bylo z naší strany nervózní. Ta remíza je ubojovaná a jsme rádi, že jsme to zvládli. Myslím si, že nás to může povzbudit, protože v jiných zápasech jsme hráli na krásu a nic z toho nebylo, takže bychom se měli poučit z dnešního utkání.“

David Houska:

„Měli jsme dobrých prvních patnáct minut, potom jsme z toho vypadli a dostali jsme dva góly. Do konce poločasu jsme hráli hrozně roztaženě, všude jsme byli o krok pozdě. O poločase jsme si řekli, že to musíme změnit. Chtěli jsme Jihlavu více dostupovat, zmenšovat jí hřiště a to se dařilo. Naštěstí jsme postoupili, i když dneska to bylo hodně ubojované.“

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.