sobota 4. května 2024 Květoslav

Sigma má jistotu záchrany: Nesplnili jsme ale cíle, říká trenér Látal. Dá šanci mladým?

Fotbalisté Olomouce stále čekají na výhru ve skupině o udržení, ovšem i včerejší remíza s Teplicemi stačila Sigmě k tomu, že má jistotu záchrany. Podle obránce Václava Jemelky tak mohou poslední tři duely odehrát bez velkého stresu.

Úterní zápas sousedů v tabulce skončil bez branek, ale šancí měly oba týmy dost. „Slušela by tomu remíza 3:3, nebo klidně i 5:5. Vyrovnané skóre je asi zasloužené, ale mohlo to být pro diváky zajímavější,“ řekl obránce Václav Jemelka pro klubový web. „Je to zvláštní, když se snažíme hrát na nulu, tak dokážeme dostat branku z ničeho. Teď mohlo padnout hodně gólů, ale nepadl ani jeden,“ kroutil hlavou.

I remíza ale stačila k tomu, že má Olomouc jistotu záchrany. „Spokojenost samozřejmě nemůže být. Nesplnili jsme cíle, které jsme si nastavili. Sezona se nemůže hodnotit kladně,“ říkal rázně po utkání trenér Radoslav Látal pro oficiální stránky Sigmy.

Samotní hráči si oddechli, že nebudou v závěru ligy pod takovým tlakem. „Nevím, jestli to mám nazvat vyloženě úlevou. Asi trochu ano. Jsme zachráněni a nemusíme se v tom už dál patlat,“ pravil ihned po zápase Jemelka.

„Chtěl bych dát příležitost mladým hráčům." - Radoslav Látal

Olomouc tak poslední tři zápasy může odehrát v klidu. „Zachránili jsme se a chtěl bych teď dát příležitost mladým hráčům, kteří tolik příležitostí nedostali. Chceme je vyzkoušet. Další zápasy chceme zvládnout a rozloučit se s fanoušky vítězstvím,“ řekl hlavní trenér.

Václav Jemelka navazuje na slova trenéra Látala a chce, aby Sigma dohrála sezonu se ctí. „Můžeme do zbývajících tří duelů jít s klidnou hlavou, lépe se chystat a nebýt tolik ve stresu. Ostatní týmy ještě hrají o hodně, budou do toho šlapat. My do zápasů půjdeme tak, abychom sezonu dohráli se ctí,“ sdělil pětadvacetiletý hráč.

Nadcházející program Sigmy:

28. června | Sigma Olomouc – Karviná

4. července | Opava – Sigma Olomouc

7. července | Sigma Olomouc – Zlín

Tabulka skupiny o udržení:

  1. Sigma Olomouc – 37 bodů (36:39)
  2. Teplice – 35 bodů (33:50)
  3. Zlín – 33 bodů (29:49)
  4. Karviná – 27 bodů (24:43)
  5. Opava – 24 bodů (17:50)
  6. Příbram – 24 bodů (21:55)

*Poslední tým v tabulce sestupuje přímo do nižší soutěže (FNL). Předposlední a třetí mužstvo od konce si zahrají Baráž o držení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michaela Valsová | Zdroj sigmafotbal.cz

Štítky fotbal, Radoslav Látal, Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.