čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Olomoučtí fotbalisté zahájili přípravu zatím bez Hubníka

Sigma Olomouc zahájila přípravu na další sezonu fotbalové ligy, přestože jí v současném ročníku ještě zbývá odehrát dva zápasy ve skupině o udržení. Ve čtvrtek nastoupí v Opavě a v neděli končí doma se Zlínem.

„Pondělí bereme jako začátek letní přípravy. Kluci měli 18 dní pauzu. Jeli k moři, odpočinuli si. Museli jsme to udělat takto, protože to byla jediná možnost, jak umožnit hráčům dovolenou a odpočinek. Není možné, aby neměli přestávku. Za tím si stojím,“ vysvětlil na klubovém webu trenér Radoslav Látal.

Nejvýraznější posilou je bývalý reprezentační obránce Roman Hubník, který se na závěr kariéry vrací z Viktorie Plzeň na rodnou Hanou. Na tréninku ale zatím chyběl stejně jako Lukáš Greššák a Pablo González, kteří se po domluvě zapojí později. Španělský záložník by se však měl poprvé předvést ještě před zápasem v Opavě.

Na hřišti chyběl také Lukáš Juliš, kterému vypršelo hostování ze Sparty, kde také zahájí letní přípravu. „Lukášovi bych chtěl za jeho účinkování v Sigmě poděkovat. Je to inteligentní a pracovitý kluk, který výborně zapadl do kabiny. Pomohl nám góly. Věřím, že i my jsme mu pomohli dostat se do formy,“ řekl Látal na adresu bývalého svěřence, který za Sigmu dal na jaře osm branek a stal se nejlepším střelcem týmu.

Vedení klubu prodloužilo smlouvy s Martinem Nešporem, Janem Štěrbou a Tomášem Zlatohlávkem. Do tréninku A-mužstva se zapojil navrátilec z hostování ve Slovácku Pavel Dvořák, v pondělí naskočí i útočník Pavel Zifčák, který pomohl Pardubicím k postupu do první ligy. „S oběma hráči budeme v přípravě pracovat,“ potvrdil Látal.

Naopak angažmá si mohou hledat Ismar Tandir a Lukáš Buchvaldek. Juraj Chvátal bude i v další sezoně působit v Podbrezové, Jakub Matoušek začne přípravu v Prostějově. Jiří Sláma a Michal Surzyn jednají s Pardubicemi, Opava neuplatnila opci na Jiřího Texla. O jeho dalším působení se bude jednat.

Autoři

Štítky Sport, fotbal, první, příprava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.