sobota 4. května 2024 Květoslav

Fotbalový klub TJ Břidličná o víkendu nastoupí proti týmu Real Top Praha složeného z celebrit a bývalých sportovců

Jeden z nejzajímavějších zápasů letošní atypické sezóny mají před sebou hráči fotbalového týmu TJ Břidličná. Ti na svém domácím hřišti v sobotu přivítají pražský klub Real Top Praha, který je složen z bývalých fotbalových reprezentantů a dalších známých sportovců a osobností. Zápas je uspořádán v rámci projektu Kopeme za fotbal.

Mezi hosty nebude chybět například Ondřej Pavelec, David Novotný, Ondřej Kušnír, Adam Varadi, Milan Fukal, Jakub Polák, Radek Šírl, Leo Gudas, Lukáš Hartig nebo Robert Záruba. Exhibiční zápas se odehraje v sobotu 15. srpna na fotbalovém hřišti v Břidličné. Výkop je naplánován na 15:30.

„Myslím, že je důležité poukazovat na to, jak podstatná je vesnice nebo malé město pro český fotbal. Spousta talentů a hvězd vyrůstalo právě v malých místních klubech,“ říká tvář projektu, fotbalista a trenér Pavel Horváth. Sám začínal s fotbalem v malém klubu na pražském Břevnově, který dnes již neexistuje, podobně jako stovky dalších klubů po celé republice. Uvědomuje si proto potřebu podpory fotbalu na jeho základní úrovni. „Projekt Kopeme za fotbal zároveň ukazuje, že fotbal je často tím, co vesnici spojuje. I když konečný výsledek kolikrát není tím nejdůležitějším, přátelské posezení u piva s výhledem na hřiště bývá nenahraditelným programem víkendu,“ uzavírá.

Akci pořádá Gambrinus v rámci programu Výkopná 2020, jež je součástí jeho dlouholetého projektu Kopeme za fotbal, kterou pivovar podporuje víc než 800 amatérských fotbalových klubů. Letošním projektem Výkopná 2020 si Gambrinus klade za cíl znovu nastartovat komunitní život v obcích po koronavirové krizi. Vyzývá tak prostřednictvím programu zapojené kluby k organizaci nejrůznějších aktivit, které přispějí k setkání a společenskému životu v obcích. Jednou z prvních akcí Výkopné 2020 je právě exhibiční zápas TJ Břidličná versus Real Top Praha.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto realtoppraha.cz

Štítky fotbal, real, top, praha, břidličná, exhibice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.