čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

První na Moravě! Sigma vstupuje do světa esportu a zapojí se i obránce klubu

Nejen Slavia, Sparta či Plzeň. Už i Sigma Olomouc vstoupila do esportu. Sigma uzavřela spolupráci s esportovou organizací eKovy a ve hře FIFA ji budou reprezentovat hráči Martin Hrabina a Jiří Jičínský.

Samotný esport má velkou sledovanost především u mladší generace. Jeho popularita nadále roste, zvlášť v této neobvyklé době.

„Esport vnímáme jako trend, do kterého dříve či později vstoupí všechny české ligové kluby. Je to velmi zajímavá příležitost, jak prezentovat značku Sigmy ve virtuálním prostředí, kde v dnešní době působí podstatná část generace mladých lidí. Chceme je zaujmout, oslovit a přitáhnout na Andrův stadion na reálný fotbalový zápas,“ řekl o hlavních cílech spolupráce marketingový manažer Sigmy David Holly.

Sigma tak vstoupí světa esportu po boku organizace eKoVy. „Sigmu jsme oslovili, protože je to tradiční klub s bohatou stoletou historií. Navíc oba naši hráči mají k Sigmě velmi blízko,“ řekl předseda ekoVy David Kotrman.

Facebook Sigmy esport najdete ZDE. Odkazy na Twich a sociální sítě hráčů najdete v článku na webu Sigmy.

Hráči Martin Hrabina alias SIG_FCMARTIN a Jiří Jičínský alias SIG_Ritzy budou Sigmu reprezentovat i na dalších akcích klubu. Jejich utkání budou vysílána na Twich kanálech, kde probíhat interakce s fanoušky.

„Naším cílem je dovést dnešní mládež skrze esport na Andrův stadion, aby si okusili atmosféru ligového zápasu a rádi se sem vraceli. Z našeho pohledu by měli děti a teenageři daleko ve větším počtu navštěvovat reálné sportovní zápasy,“ objasnil předseda zapsaného spolku eKoVy.

Jaké si dávají esport hráči cíle do následujících měsíců? „Udělat dobrý výsledek na Mistrovství České republiky a postoupit do druhé Cool ligy,“ přeje si SIG_Ritzy. „Chtěl bych se probojovat mezi nejlepší hráče u nás a reprezentovat Sigmu na nejvyšší úrovni,“ říká SIG_FCMARTIN.

Zapojí se i hráč z klubu, a to obránce Vít Beneš. Ten už se proslavil hlavně díky dobročinným streamům svých zápasů. „Působení Víti Beneše v našem klubu je dalším důvodem, proč jsme se rozhodli vstoupit do esportu právě teď. Jeho osobnosti hodláme využít, Víťa by se měl do chodu esportového týmu aktivně zapojovat,“ vysvětlil Holly.

Esport v sobě nese i hodiny prosezených hodin u hraní, tomu se klub ale chce vyhnout. Sigma by byla ráda, aby na svůj stadion přilákala nové děti. „V žádném případě si jako klub nepřejeme, aby děti trávily veškerý svůj volný čas před monitory. Proto například organizujeme Sigmáckou pohybovou školičku pro děti. Naším úkolem bude přilákat mladší generace fanoušků na naše fotbalové zápasy a třeba je inspirovat k aktivnímu hraní,“ řekl marketingový manažer Sigmy Olomouc.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj sigmafotbal.cz

Štítky fotbal, Sigma, Olomouc, esport, FIFA, Vít Beneš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.