čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Po čtrnácti letech za Sigmu proti Plzni! Nenechám jim nic zadarmo, tvrdí Hubník

Po více než čtrnácti letech bude kapitán fotbalistů Olomouce Roman Hubník hrát ligové utkání proti Viktorii Plzeň. Souboj bude jedním z magnetů 6. kola první ligy, v níž mají oba týmy shodnou bilanci čtyř vítězství proti jediné porážce. Atraktivitu duelu zvyšuje fakt, že šestatřicetiletý obránce Hubník prožil právě na západě Čech nejhezčí část kariéry, než se v létě vrátil do Sigmy.

Hanáci mají na kontě čtyři výhry z pěti zápasu v ligové soutěži. Tým má formu a daří se mu. „Chceme zůstat nohama na zemi. Je to teprve začátek sezony,“ upozornil trenér Sigmy Radoslav Látal. V neděli přijede na Andrův stadion Plzeň. „Budeme se snažit, abychom se udrželi na vítězné vlně. Těšíme se na to,“ pověděl klubové televizi trenér Sigmy.

Speciální to bude hlavně pro Romana Hubníka, která za Plzeň odehrál téměř 120 duelů. V nedělním vzájemném utkání na Hané ale půjde veškerý sentiment stranou. „Moc se na zápas těším, strávil jsem v Plzni sedm let, ale když jsem se vracel domů do Olomouce, tak jsem jim říkal, že až přijedou k nám, tak jim nedám nic zadarmo," řekl zkušený obránce klubové televizi. Proti Plzni v olomouckém dresu hrál naposledy v září 2006 a Západočeši vyhráli 2:0 brankami Jana Rezka.

Emoce budou ale silnější na jaře v Plzni, přinal Hubník

Hubník tuší, že až bude v neděli nastupovat na hřiště, bude mít smíšené pocity. „To jistě ano, ale myslím si, že víc to na mě dopadne až na jaře, kdy budeme hrát na Viktorce, tam ty emoce budou silnější," odtušil.

Nedělní soupeř Sigmy se do Olomouce přesouvá přímo z Izraele, kde ve čtvrtek neúspěšně usiloval proti Beer Ševě o postup do skupinové fáze Evropské ligy. „Moc času na regeneraci mít nebudou, ale mají široký kádr s velkou silou, hrát může Petr nebo Pavel," řekl Hubník. "My se hlavně musíme soustředit na sebe a podat kompaktní výkon. S Plzní nemůžeme hrát hurá fotbal nahoru dolů. Přijmout takový styl by bylo pro nás velmi složité," podotkl zkušený stoper.

Na sklonku plzeňské části kariéry zažil trenérské metody Adriana Guľy, který k mužstvu přišel v prosinci jako nástupce Pavla Vrby. Nový kouč podle něj změnil v klubu prakticky všechno. "Od přístupu hráčů k tréninku, po videoanalýzy, předzápasové rozcvičení, tréninkový styl. Mě to bavilo, spoustu věcí jsem si odnesl i sem do Olomouce," komentoval změny, které se mu zamlouvaly i přesto, že už moc šancí pod Guľou nedostával. "Bylo to logické, v klubu jsem končil, trenér dával šanci jiným hráčům a já byl připraven jen jako záloha," doplnil Hubník.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Klubová televize Sigma Olomouc

Štítky fotbal, sport, Sigma, Olomouc, Plzeň, Hubník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.