čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Sigma Olomouc porazila Karvinou 3:0 a bodovala v šestém kole v řadě

Fotbalisté Olomouce zvítězili v 8. kole první ligy nad Karvinou jasně 3:0. Sigmu dostal ve čtvrté minutě do vedení vlastní gól hostujícího brankáře Vladimíra Neumana a v posledních 20 minutách se trefili Martinové Hála a Nešpor. Hanáci neprohráli šest kol po sobě a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo. Karviná poprvé v ligové sezoně venku nebodovala.

„Jsme rádi za tři body, které jsme nezískali snadno. Výkon nebyl úplně podle našich představ. Pozitivní je, že minulý rok jsme podobné zápasy prohrávali nebo remizovali, teď už je dokážeme dotáhnout," řekl při on-line tiskové konferenci olomoucký trenér Radoslav Látal.

Sigma do zápasu vstoupila velmi dobře a už v první minutě zakončoval sám ve vápně Nešpor do připraveného brankáře Neumana. Ten si však o tři minuty později vybral slabší chvilku, když si do sítě srazil centr Falty z rohového kopu a daroval domácím vedení.

„Olomouc jsme nepouštěli do žádných šancí, bohužel jsme si dali vlastní gól. Taková chyba se tak mladému brankáři může stát. Měli jsme ještě dost času s tím něco udělat," uvedl karvinský trenér Juraj Jarábek.

V 10. minutě předvedla povedenou akci také Karviná. Bartošák nachystal míč do vápna Ostrákovi, který mířil dobře pod břevno. Mandous však vytáhl balon na roh.

„Pro mě byl důležitý první zákrok, kterým jsem se chytil. Hráč střílel z první a já jsem se přesouval. Byl to těžký zákrok do protipohybu, naštěstí jsem to dokázal dostal ven," uvedl Mandous.

Za další tři minuty po špatném odkopu Neumana zakončoval z voleje Nešpor těsně vedle pravé tyče. Poté se tempo zápasu zklidnilo a hrálo se vyrovnaně. Další šance přišla až ve 43. minutě, kdy dostal míč na levé straně hostující Bartošák, ale tvrdou ranou na přední tyč Mandouse nezaskočil.

V úvodu druhé půle měla mírnou převahu Karviná. V 63. minutě vystřelil ve vápně Qose, Mandous však pokus mířící do středu branky pokryl. Poradil si i s následným Bartošákovým volejem.

Olomouc vzápětí udeřila ze své první šance po změně stran. Propadnutý míč si v 71. minutě uvnitř vápna našel Hála a střelou mezi nohama propálil brankáře Neumana. „Až po druhé vstřelené brance jsme se uklidnili. Potom už jsme zápas dotáhli a získali tři body," konstatoval Látal.

Karviná mohla na obdrženou branku zareagovat hned o minutu později, ale Papadopulos v podobné pozici Mandouse nepřekonal. Sigmě poté v 78. minutě vyšel rychlý protiútok a Nešpor dokázal zakončit svůj samostatný únik od půlící čáry střelou podél Neumana. Stylově tak oslavil 150. ligový start.

V závěru mohl snížit střídající Papadopulos, ale Mandous čisté konto udržel. „Poslední zákrok proti střele Papadopulose už byl pro diváky, kteří akorát na stadionu bohužel nebyli," připomněl Mandous, že kvůli opatřením proti koronaviru nemohou do hlediště fanoušci.

„Určitě jsme si nezasloužili prohrát rozdílem tří branek. Ale musím také dodat, že jsme se porazili sami. Srazily nás na zem chyby. Velice dobrý výkon navíc podal Mandous, který dnes chytil minimálně tři velké šance a potvrdil tím reprezentační nominaci," dodal Jarábek.

Sigma Olomouc - MFK Karviná 3:0 (1:0)

Branky: 4. vlastní Neuman, 71. Hála, 78. Nešpor. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Matoušek - Zelinka (video). ŽK: Hanousek, Santos (oba Karviná). Bez diváků.

Sestavy:

Olomouc: Mandous - Hála, Beneš, Poulolo, Zmrzlý - González (87. Radek Látal), Breite (90.+1 Daněk), Houska (82. Sladký), Greššák, Falta (86. Zahradníček) - Nešpor (82. Chytil). Trenér: Radoslav Látal.

Karviná: Neuman - Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik - Hanousek (46. Papadopulos), Herc (84. Guba) - Ostrák (84. Haša), Qose, Bartošák (84. Dramé) - Tavares (65. Smrž). Trenér: Jarábek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sigmafotbal.cz

Štítky Sport, fotbal, první, 8. kolo, Olomouc, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.