úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Sigma ztratila v závěru vedení a s Příbramí si rozdělila bod

Fotbalisté Olomouce v 10. ligovém kole pouze remizovali doma s Příbramí 1:1. Hanáky poslal ve 37. minutě do vedení z penalty David Houska, ale dvě minuty před koncem srovnal střídající Emmanuel Antwi. Hosté potřetí po sobě bodovali a opustili poslední místo v tabulce. Sigma podruhé za sebou ztratila v závěru vítězství a může přijít o třetí příčku.

„I když náš výkon určitě nebyl dobrý, tak jsme dnes zase ztratili dva body. V posledních dvou zápasech jsme ztratili čtyři body v posledních minutách. Bohužel budeme muset něco změnit, protože naše hra teď není dobrá," řekl při on-line tiskové konferenci trenér Sigmy Radoslav Látal.

Olomouc podle očekávání začala aktivněji. Už v druhé minutě se po centru z pravé strany do střelecké pozice uvnitř vápna dostal Nešpor, jeho pokus ale zamířil nad.

Sigma poté držela míč a dobývala příbramskou obranu. Do šance se znovu dostala o 20 minut později z podobné akce jako na začátku. Tentokrát zakončoval Falta, který ale také pálil nad. Po půlhodině Hanáci rozehráli nakrátko roh a Houska po krátké kombinaci vystřelil těsně vedle. O tři minuty později trefil Poulolo pouze boční síť.

Houska slavil jubilejní ligový start

Ve 35. minutě po centru z pravé strany fauloval hostující Nový ve vápně Nešpora a rozhodčí Petřík nařídil pokutový kop. K exekuci se postavil Houska a střelou k pravé tyči otevřel skóre. Gólem oslavil svůj 150. ligový start.

„Při penaltě jsem čekal, že bude brankář čekat na skok před kopem, tak jsem zvolil tuhle variantu. Proměnil jsem, takže jsem udělal dobře," konstatoval Houska.

„První poločas jsme byli zakřiknutí, nedostávali jsme se do soubojů a byli jsme všude pozdě. Sigma měla dvě střelecké příležitosti. Pak jsme soupeři špatným postavení darovali penaltu a prohrávali jsme zaslouženě 0:1," uvedl asistent příbramského trenéra Pavel Horváth.

Příbram vydřela remízu v závěru

Příbram v první půli ani jednou nevystřelila, po změně stran však vyrovnala hru. V 65. minutě měl blízko ke gólu hostující Voltr, který dostal přesný centr do vápna a z voleje zamířil jen těsně vedle. V 81. minutě pak Hanáky zachránila tyč poté, co Voltr tečoval Folprechtovu střelu.

Na druhé straně střídající Zifčák jen trefil brankáře Kočího a Sigma za to pykala. Agilní Voltr v 88. minutě našel centrem na přední tyči nabíhajícího Antwiho a ten hlavou srovnal. Příbram stejně jako v minulém venkovním utkání v Brně gólem v závěru vydřela remízu 1:1 a s Olomoucí bodovala podeváté z posledních 10 vzájemných ligových duelů.

„Bohužel druhý poločas jsme zahráli velice špatně. Příbram přidala a dokonce nás i přestřílela," litoval Látal. "V poločase jsme si něco řekli. Hlavně že musíme být odvážnější a agresivnější. Vyrovnání pak už viselo ve vzduchu a zaslouženě jsme vyrovnali. Budu věřit tomu, že je to pro nás zasloužený bod," dodal Horváth.

Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 37. Houska z pen - 88. Antwi. Rozhodčí: Petřík - Caletka, Dohnálek - Machálek (video). ŽK: Poulolo, Nešpor, Houska - Folprecht, Nový, Vávra. Bez diváků.

Sestavy:

Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník, Poulolo, Hála - González (78. Zifčák), Chytil (68. Breite), Houska (87. Zahradníček), Greššák, Falta - Nešpor (86. Beneš). Trenér: Radoslav Látal.

Příbram: Kočí - Nový (74. Tregler), Kleščík (74. Vais), Soldát, Cmiljanovič - Pilík (84. Kvída), Zorvan (74. Antwi), Rezek, Folprecht, Vávra (74. Svoboda) - Voltr. Trenér: Čuhel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sigmafotbal.cz

Štítky Sport, fotbal, první, 10. kolo, Olomouc, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.