úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Sigma nevyužila dlouhou přesilovku a s Budějovicemi jen remizovala 1:1

Fotbalisté Olomouce ve 12. kole první ligy doma jen remizovali s Českými Budějovicemi 1:1, přestože hráli od 34. minuty přesilovku po vyloučení hostujícího Maksyma Talověrova. Z následné penalty otevřel skóre Martin Nešpor, ale v 77. minutě oslabené Dynamo zásluhou střídajícího Lukáše Jánošíka srovnalo.

Sigma v lize počtvrté za sebou ztratila vedení 1:0 a remizovala 1:1. V neúplné tabulce zůstali Hanáci čtvrtí. Jihočeši posledních šest kol neprohráli a jsou jedenáctí.

„Bod dnes beru, jako kdybychom tu vyhráli, protože jsme hráli skoro celý zápas v deseti. Před klukama dnes smekám. Bod z Olomouce pro nás má velkou cenu," řekl na tiskové konferenci trenér Dynama David Horejš.

Domácí začali aktivně a v prvních pěti minutách se dvakrát dostali do vápna. Látalova střela ale byla zablokována a Greššák místo střely jen nepřesně přihrával.

Poté nedosáhl na Faltův centr domácí Nešpor. Hosté měli první velkou šancí ve 24. minutě, Van Buren však z bezprostřední blízkosti zamířil jen do gólmana Mandouse.

Ve 34. minutě se míč po centru z pravé strany odrazil ve vápně k Nešporovi a Talověrov olomouckého útočníka zastavil jen za cenu faulu, za který od rozhodčího Machálka dostal rovnou červenou kartu. K penaltě se postavil sám faulovaný Nešpor a střelou k pravé tyči poslal Olomouc do vedení.

O tři minuty později se po centru ze standardky dostal míč k Van Burenovi, který s tím ale nepočítal. Na druhé straně pak na centr z pravé strany těsně nedosáhl Vepřek.

Na začátku druhého poločasu kombinovali v početní převaze hrající domácí, do šancí se ale příliš nedostávali. Až v 73. minutě zahrozil Houska, který však z voleje branku přestřelil.

Budějovice o čtyři minuty později i v oslabení dokázaly vyrovnat. Střídající Jánošík se dostal po hezké přihrávce Mršiče za domácí obranu a prostřelil gólmana Mandouse.

„Naskočil jsem v druhém poločase a jsem šťastný, že jsem k bodu mužstvu pomohl gólem. Sáhli jsme si až na dno sil, podali jsme bojovný výkon a určitě jsme si bod zasloužili," uvedl Jánošík.

Olomouc mohla znovu jít do vedení o dvě minuty později, ale hostující brankář Vorel proti Faltově zakončení zasáhl. Jihočeši už cennou remízu v oslabení uhájili a bodovali i v šestém venkovním utkání této ligové sezony.

„Ujali jsme se vedení a soupeř dostal červenou kartu. Vlastní nedisciplinovaností a taktickými věcmi zápas zase zremizujeme. Můžeme si říkat, co chceme, ale je to v hráčích," poznamenal olomoucký trenér Radoslav Látal.

„Jestli nejsou schopni hrát proti soupeři v deseti na domácím hřišti, tak ať na hřiště nechodí. Pereme se s tímto nastavením v hlavách už sezonu a půl, ale je to tady už dalších iks let. Hráčům tu nic nechybí, nespadneme, o poháry asi hrát taky nebudeme, mají tu pohodu," dodal Látal.

Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 35. Nešpor z pen - 77. Jánošík. Rozhodčí: Machálek - Mojžíš, Leška. ŽK: González, Houska, Radek Látal, Vepřek, Radoslav Látal (trenér) - Havel, Jánošík, Vorel. ČK: 34. Talověrov (Budějovice). Bez diváků.

Sestavy:

Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník, Poulolo, Vepřek - Zahradníček (84. Yunis), Falta (84. Chytil), Houska (74. Breite), Greššák, González (74. Hála) - Nešpor. Trenér: Radoslav Látal.

Č. Budějovice: Vorel - Novák, Králik, Talověrov, Skovajsa - Van Buren (51. Jánošík), Čavoš, Brandner, Javorek, Mršič (88. Matějka) - Bassey (36. Havel). Trenér: Horejš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com/sksigmaolomouc

Štítky Sport, fotbal, první, 12. kolo, Olomouc, Č. Budějovice, Sigma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.