pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Fotbalisty Plzně posílil krajní záložník Falta z Olomouce

Fotbalisty Plzně posílil záložník Šimon Falta, který na západ Čech přestoupil z Olomouce. Sedmadvacetiletý levonohý hráč podepsal s Viktorií smlouvu na dva a půl roku. Plzeňští o tom informovali na klubovém webu.

Falta se stal první zimní posilou Plzně, která po podzimu coby jeden ze spolufavoritů na titul figuruje až na devátém místě prvoligové tabulky. „Šimon dlouhodobě prokazuje svou kvalitu. Stal se oporou týmu, nastupoval do většiny zápasů a podával kvalitní výkony, čímž nás zaujal. Jsem rád, že ho nyní můžeme přivítat v našem dresu," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Nabídka z Viktorky mě velmi potěšila a jsem rád, že došlo k dohodě klubů. Je to pro mě obrovská výzva, na kterou se těším a budu chtít týmu pomoci. První dojmy jsou skvělé, zázemí i prostředí Doosan Areny se mi moc líbí," řekl Falta.

Krajní záložník strávil celou dosavadní kariéru v Olomouci. V lize odehrál za Sigmu 147 zápasů a dal 15 branek. Prošel mládežnickými reprezentacemi a na kontě má dva starty za národní A-tým z roku 2017.

PŘESTUP | Šimon Falta přestupuje do FC Viktoria Plzeň ✍️ ▶️ http://bit.ly/3i0mDlF Šimone, děkujeme za vše a přejeme ti mnoho úspěchů v další kariéře!

Zveřejnil(a) SK Sigma Olomouc dne Pondělí 11. ledna 2021

Vedle Falty z aktuálního plzeňského kádru působili v Olomouci také další záložníci Lukáš Kalvach a Tomáš Hořava. „Věřím, že půjde ve stopách Lukáše Kalvacha, který k nám přišel rovněž z Hané a velmi brzy se stal jednou z klíčových postav. Podle mě velmi dobře zapadne i do kabiny," mínil Šádek.

Faltovi by v Olomouci po sezoně vypršela smlouva. „Už před rokem se Šimon netajil tím, že by chtěl změnit působiště a že nemá zájem smlouvu v Olomouci prodloužit. Odvedl u nás v Sigmě kus práce. Zároveň bych chtěl vyzdvihnout velmi korektní jednání ze strany Plzně. Věděli, že Šimonovi v létě končí smlouva a byla zde snaha a ochota vytvořit takové podmínky pro hráče i pro Sigmu, aby se přestup mohl realizovat již nyní v lednu," uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Až do Faltova přestupu Plzeň v této zimní přestávce žádnou novou tvář nepřivedla. Pouze se z hostování vrátili Pavel Šulc a Lukáš Matějka a hostování brankáře Jindřich Staňka se změnilo v přestup.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, přestup, olomouc, plzeň, sigma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.