čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Solidní výkon Sigmy, ale žádné body. Na posranýho i hajzl spadne, řekl po prohře se Spartou Ordoš

Předminulou sobotu se na Andrově stadionu představil lídr z Plzně a o patnáct dní později na Hanou zavítala Sparta, která se pohybuje jen o jednu příčku níže než Západočeši. Nejvyšší návštěva letošní sezóny viděla bojovný výkon fotbalistů SK Sigma Olomouc, který však na body nestačil. Pražané vyhráli 2:0.

Už před zápasem bylo jasné, že do olomouckého svatostánku přijde mnohem více lidí, než je letos zvykem. Sigma dokonce před utkáním ohlásila, že pro velký zájem o vstupenky otevře poprvé v sezóně i severní tribunu. Při příchodu ke stadionu bylo možné vidět velkou frontu na lístky. Těch se nakonec prodalo 8 019.

Po prohře v Jihlavě z minulého týdne nebyl v sobotním zápase proti Spartě na respekt čas, byť letenští momentálně válčí v Evropské lize se zvučným soupeřem - Laziem Řím. Body totiž fotbalisté SK Sigma Olomouc musí sbírat už všude. I v zápasech, ve kterých se to nečeká.

Olomouckým chvíli trvalo, než se do zápasu dostali. Po zhruba pětadvacetiminutách si však zvykli na tempo hry a začali být nebezpeční. Nejvíce ohrozil Bičíkovu branku hlavičkující Mahmutovič, jehož pokus zastavil na brankové čáře Vácha. Problémem bylo, že zcela jasně rukou a lze se jen divit, proč nenásledovala červená karta a pokutový kop. Na druhé straně se ve výborné pozici ocitl Lafata, který však hlavou mířil jen doprostřed Buchotovy brány.

Ze začátku druhého poločasu se začala Sparta více tlačit do zakončení a odměnou jí byl první gól. Váchovu střelu tečoval Mareček zadní částí těla, a celkem kuriózně si tak připsal svůj první ligový gól. Pak Sigma zvýšila obrátky a dostala se i do gólové příležitosti. Ordošův lob ale Bičík přečetl a naopak ještě v 90. minutě po zaváhání Radakoviće zvýšil na 2:0 Juliš.

„Za povedený výkon bez bodů si nic nekoupíte“

Ačkoliv Sigma předvedla další solidní výkon proti soupeři z horních pater tabulky, žádné body toho nebyly. „Za dobrý výkon si nic nekoupíte. To, že to po herní stránce vypadá dobře, je sice hezké, ale bohužel nedáme šance. Jak se říká, na posranýho i hajzl spadne, protože pak dostaneme gól po šesti tečích,“ zhodnotil poněkud svérázně, ale velmi výstižně Michal Ordoš, který měl největší šanci Hanáků v druhé půli, když se řítil téměř sám na sparťanského gólmana. „To byla obrovská škoda, protože já jsem počítal s tím, že se bude Bičík tlačit na přední tyč a chtěl jsem ho lobnout na zadní. Už jsem viděl, že si i docela lehá, ale bohužel jsem to podkopnul málo,“ dodal třiatřicetiletý hráč Sigmy.

S Ordošem souhlasil i Jan Navrátil. „Nehraje se na výkony, hraje se na tři body a ty jsme dnes neudělali. Cítíme velké zklamání,“ hodnotil pravý záložník Hanáků.

Situace pro Olomouc začíná být velmi kritická. Na čtrnáctou – nesestupovou pozici ztrácí už pět bodů. „Situace je jaká je, ale my se na to tak dívat nemůžeme. Teď musíme bodovat v každém zápase, který příjde a vymlouvat se na to, že ztrácíme pět bodů nemůžeme. Když budeme vyhrávat, tak to bude dobré. Je to jen na nás. Pro veřejnost je asi pět bodů dost, ale když zvládneme následující utkání, tak se dostaneme do pohody,“ zamyslel se Navrátil.

V sobotním zápase proti Zlínu jsou tak body povinností. 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.