úterý 16. dubna 2024 Irena

Kdo může pomoci Hanákům v jarní části? V hledáčků Sigmy je několik hráčů

Tým z Olomouce obsadil po podzimní fázi FORTUNA:LIGY čtvrtou příčku v tabulce. Před nimi je už jen vedoucí Plzeň a obě pražská „S“.

Toto trio zároveň také spojuje touha získat olomouckého krále střelců Mojmíra Chytila (nejblíže je k dosažení transferu pražská Slavia). Vůdce lavičky Václav Jílek nicméně hodlá posílit i na jiných frontách. Kdo je v seznamu vytipovaných posil?

Novinář Seznam Zpráv Luděk Mádl prozradil, že jaro by na Andrově stadionu mohl strávit záložník pražské Sparty Jan Fortelný. Ten se i vinou zranění od listopadu nedostal ani do jednoho zápasu letenských. Během podzimu odehrál 149 minut a mimo jiné zasáhnul do zápasu Konferenční ligy proti Vikingu Stavanger. Kromě Sparty nasbíral několik ligových startů i v Teplicích. Právě Fortelný by měl být náhradou za odcházejícího Chytila.

Sigma krouží i kolem je třiadvacetiletý středopolař z Jablonce. Dominik Pleštil nastřádal v lize 77 startů, v nichž pětkrát rozvlnil síť. Loni však na Střelnici nedosáhl takového vytížení jako v předchozích sezónách a naskočil pouze do tří ligových zápasů. Možná změna prostředí může mladému záložníkovi zaručit více prostoru ve hře.

Olomouc hledala i ve druhé lize. Námluvy o prostějovského Vasila Kušeje nakonec vyhrál ostravský Baník. Kromě Kušeje Hanáci pokukují i po klenotu z Vyškova – Bienvenuemu Kanakimanovi. Burundský křídelník v loňském kalendářním roce na českých trávnících zářil. I díky devíti přesným trefám je jedním ze tří králů střelců FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a jeho tým je přezimuje na druhém místě.

Tichý souboj vede Sigma se Slavií i o reprezentanta do dvaceti let Denise Kramáře. Objev Slezského FC Opava si zahrál nejvyšší soutěž už v šestnácti letech! V aktuálním ročníku odehrál za Slezany třetí největší počet minut a třikrát skóroval. Otázkou je, kdo nabídne víc a jestli by Kramář obstál v konkurenci dravého olomouckého mládí snažícího se z B-týmu posunout výš.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.