pátek 26. dubna 2024 Oto

Úspěšný vstup olomoucké Sigmy do tureckého soustředění

Prvním soupeřem přípravy Sigmy v Turecku byl tým na čtvrté příčce rumunské nejvyšší soutěže.

Do utkání vstupovala obě mužstva s jednoznačným úmyslem vyhrát. Olomouc chtěla zahájit soustředění vítězně, Rapid se s ním chtěl naopak vítězně rozloučit.

Utkání se nakonec muselo posunout o půl hodiny kvůli nezpůsobilé hrací ploše. Na novém trávníku zahájil zápas lépe Rapid. Ve 13. minutě ohrozil olomouckou svatyni Panoiu, mířil však nepřesně. Minutu na to se osvědčili i Hanáci. Růsek podobným způsobem vystřelil, jenže jeho střelu zpacifikoval brankář Moldovan. Na další větší akci se čekalo až do 25. minuty. Zmrzlého pas zachytil Ventúra a jeho pokus líznul tyč. Na gól si tak musela Olomouc počkat až do 33. minuty. Zifčák centroval na bližší tyč, u níž byl připraven Mojmír Chytil a bez větších obtíží dostal míč za Moldovanova záda. Rumunský celek se pokoušel o vyrovnání, jejich nejlepší střelec Dugandžič se snažil hlavou usměrnit míč mezi tři tyče, defenziva Sigmy ale byla pohotovější.

Druhý poločas byl celý v režii celku z hanácké metropole, jež tým z rumunského hlavního města prakticky do ničeho nepustili. V úvodu druhé půle zahrozil šancí z ostrého úhlu Zifčák, Moldovan nakonec hrozící nebezpečí odvrátil. Po delší odmlce, kdy se na obou stranách nic významnějšího nestalo, šli svěřenci Václava Jílka do dvougólového vedení. V 66. minutě zahrával Sláma přímý kop. Na první pokus ho gólman Rapidu odrazil, jenže Pokorný pohotově přihrál před branku Vítu Benšovi, který se nemýlil. Modrá lavina mohla jít do tříbrankového vedení. Po vyražení Vodhánělovi rány procpal na druhý pokus balon do sítě Tomáš Zlatohlávek, sudí nicméně předtím odmával ofsajd.

Zájezd tak začal modrobílému celku výborně, když vyzrál na Rapid 2:0. Jeho soupeř naopak v zápase, jež byl generálkou na ligu pohořel. Příští zápas je na programu v pondělí 16. ledna, kdy se ve 14 hodin Sigma utká s polskou Cracovií Krakov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.