středa 24. dubna 2024 Jiří

Poláci porazili Sigmu o jeden gól

V druhém zápase tureckého soustředění čekal tým z hanácké metropole účastník polské nejvyšší soutěže – Cracovia Krakov. Sigma byla z předchozího vítězství proti bukurešškému Rapidu dobře naladěná.

Soupeř chtěl po chabém úvodu roku 2023 naskočit znovu na vítěznou vlnu. Sigma ve výsledku prohrála 1:2 proti polskému týmu.

Trenér Václav Jílek deklaroval, že během přípravy by prostor měli dostat všichni hráči, jež odcestovali na misi do Turecka. Své tvrzení dokázal například i postavením Tomáše Digani do branky. Ten bohužel musel už v desáté minutě lovit míč ze sítě, když hosty poslal do vedení záložník Karol Knap. Krátce před 25. minutou byl ve vápně faulován Matoušek a sudí nařídili pokutový kop. Tváří v tvář brankáři Hroššovi uspěl Denis Ventúra a bylo vyrovnáno. Polský celek ukázal, že Sigmě nedá nic zadarmo. Krátce po puůl hodině hry se ve střelecké pozici ocitl finský útočník Källman. Jeho pokus však zastavil pomezní rozhodčí, protože Källman stál v ofsajdu. Čtyři minuty před koncem první půle kopala Cracovia roh. Hanáci mohli děkovat Digaňovi, který rychlým zákrokem zamezil ve skórování hlavičkujícímu Siplakovi.

Po změně stran nasadil kouč Jílek do hry čtveřici Hadaš-Spáčil-Přichystal-Chytil a předposlední jmenovaný prověřil střídajícího gólmana Madejskiho centrem. Ten však skončil v jeho rukavicích. Na gól se tak čekalo dalších osm minut. Ránou z přímého kopu překonal Digaňu podruhé v zápase Karol Knap. Modrá lavina mohla vyrovnat v sedmdesáté minutě. Jakub Přichystal vyslal tvrdou střelu, ta se ovšem zastavila na tyči. Blízko ní se ocitl o pět minut později další střídající hráč Mojmír Chytil. Na jeho lob však stačil Madejski zareagovat včas. V poslední deseti minutách musel po udělení červené karty pod sprchu Jan Sedlák, ale protože se jednalo o přípravný zápas, naskočil na jeho místo Pokorný a Sigma dohrávala v jedenácti. Pět minut před koncem základní hrací doby vypálil Kolec, nicméně branku minul. V nastavení Jílkova družina uzamčela Cracoviu v okolí její šestnáctky, polský tým však podržel skvěle chytající Sebastian Madejski. Olomouc tak na předchozí výsledek proti Rapidu Bukurešť nenavázala. Další zápas ji čeká v pátek 20. 1. proti maďarskému celku Kisvárda FC.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.