pátek 26. dubna 2024 Oto

Za necelý týden začíná Fortuna liga, Sigma se připraví zápasem proti týmu z Maďarska

Už jen týden zbývá do začátku druhé části FORTUNA:LIGY, který Sigma zahájí zostra, když na Andrově stadionu vyzve pražskou Spartu. V pátek se tak rozloučí se soustředěním nedaleko tureckého města Antalya posledním zápasem. Soupeřem ji bude Kisvárda.

Na úvodní zápas s Rapidem Bukurešť Olomouc nenavázala a proti Cracovii Krakov padla poměrem 1:2. I přes nepříznivý výsledek a neproměněné šance byl kouč Václav Jílek spokojen zejména s vytížením hráčů. „Viděli jsme v herní zátěži ty hráče, které jsme potřebovali. Ukázalo nám to něco směrem k další práci,“ uvedl po zápase pro klubový web. Zároveň byl rád, že v tak vyhroceném zápase se mu nikdo nezranil, protože v průběhu soustředění vypadl z přípravy s mužstvem Lukáš Greššák kvůli problémům se svaly.

Klub z městečka nedaleko ukrajinských hranic působí v nejvyšší maďarské soutěži již pátým rokem. V loňském roce Kisvárda skončila na stříbrné příčce, čímž si zajistila i účast v předkole Evropské konferenční ligy (vypadla ve třetím kole proti norskému Molde, pozn. red.). Na podobné výsledky doposud navazovala i na podzim letošní sezóny. Před Vánoci se maďarský celek umístil o pozici níž, nicméně jen bod ji schází na Kecskeméti na druhém místě. V přípravě si zatím Kisvárda se srbským Radnički Niš a polským Stal Mielec, naopak padla s Hradcem Králové.

Pro oba celky to bude generálka na ligu a zároveň první vzájemné střetnutí. Kdo nakonec uzavře přípravu výhrou?

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.