sobota 27. července 2024 Věroslav

Sobotní fotbalové derby nepřineslo vítěze

Sigma Olomouc se v rámci 18. kola FORTUNA:LIGY střetla s 1. FC Slovácko v Uherském Hradišti. Oba týmy bojovaly o čtvrté místo v tabulce, ale zápas skončil bez branek a obě strany si odnesly po bodu. Sigma zůstává na čtvrtém místě.

První venkovní zápas jara čekal olomouckou Sigmu v Uherském Hradišti, kde se v rámci 18. kola FORTUNA:LIGY střetla s tamním celkem 1. FC Slovácko. Obě mužstva měla o motivaci postaráno. Domácí chtěli navázat na vítězství 1:0 proti Českým Budějovicím z minulého týdne, hosté povzbuzeni remízou s pražskou Spartou chtěli svou první jarní výhru. Navíc oba moravské celky bojovali o čtvrtou příčku v tabulce.

Skóre mohl otevřít už ve druhé minutě Chytil, jehož hlavičku s pomocí brankové konstrukce lapil gólman Slovácka Nguyen. Kolem desáté minuty se Nguyen znovu činil, když si poradil s centrem Ventúry. Po delší odmlce bez šancí se předvedli i Jihomoravané. V 27. minutě chtěl rozveselit domácí diváky Brandner, jenže minul. V nepřehledné situaci se pak jeho tým dožadoval penalty, po prodiskutování s VARem nakonec uznána nebyla. Stejně jako dopoledne B-týmu i hlavní tým Hanáků slavil gól předčasně. Pět minut před koncem první části se Mojmír Chytil dostal za obranu a skóroval. Byl však v ofsajdu, a tak stejně jako před několika hodinami jeho kolega z rezervního týmu Fiala, si nemohl gólové ovace užít.

Během přítomnosti fotbalistů v kabině panovala na Městském stadionu Miroslava Valenty sněhová vánice, do druhého poločasu tak nastupovaly celky pouze s odhrnutým sněhem v pokutovém území. Sníh jakoby přikryl i větší gólové příležitosti, nejblíže k ní měl v 60. minutě domácí Holzer. Holzerův centr totiž rozezvonil břevno olomoucké svatyně. Probuzená Sigma vzápětí horzila před Nguyenovou brankou, nicméně akce Fotelného, ani Breiteho za záda brankáře domácích neprošly. Samotný závěr zápasu přinesl nebezpečné úniky na obou stranách, plusové body to však byly pouze pro defenzivní hráče.

Zápas v chladném počasí tak skončil bez branek a oba týmy si odnesly po bodu. Ale i jeden bod pro Sigmu může znamenat plus, minimálně do zítra ji totiž bude patřit čtvrté místo. Příští týden doma na Andrově stadionu vyzve soupeře, který se jí bude snažit čtvrtou příčku přebrat. V neděli 12. února se v 15 hodin utká s Hradcem Králově!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.