pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Třetí zápas Sigmy přinesl třetí remízu

Olomoucká Sigma a Hradec Králové sehráli vyrovnaný zápas s cílem získat tři body a posunout se v tabulce. Navzdory mnoha šancím se nakonec zápas skončil remízou 2:2.

Duel mezi olomouckou Sigmou a Hradcem Králové měl o náboj postaráno. Domácí se snažili urvat první jarní vítězství, hosté po porážce na Bohemians chtěli také naskočit na vítěznou kolej. Především se však obě mužstva snažila v tabulce zabojovat o čtvrtou pozici.

Útok na „bramborovou medaili“ začali lépe hradečtí. Už v osmé minutě po Smržově přímém kopu nedokázali Hanáci včas odvrátit a k míči se stačil natáhnout Michal Leibl, který poslal míč do sítě. Krátce před čtvrtinou hry provětrali „Votroci“ defenzivu modrobílých znovu, střela Gabriela ale ztroskotala na pohotovém zákroku Jakuba Trefila. Větší akce Sigmy proběhla až ve dvacáté minutě. Ventúra parádně přihrál Chytilovi, jeho šanci dokázal Hradec odvrátit včas a následnou dorážku Navrátila odvrátil gólman Reichl. O pět minut později už bylo vyrovnáno. Navrátil ze vzduchu přihrál Ventúrovi, jež pohodlně rozvlnil síť. Sedm minut na to si gólové ovace mohl užít znovu, jenže zamířil nepřesně.

Po změně stran přišla, stejně jako v první půli, první akce až ze standardkou. Zmrzlého míč však Beneš, na rozdíl od Leibla, mezi tři tyče neumístil. Když Modrá lavina nedokázala skórovat, Východočeši ano. Psala se 63. minuta, když hosté rozjeli brejk a Gabrielovu přihrávku s hodinářskou přesností doťukl do brány Matěj Koubek. Dvě minuty na to měl vyrovnávací gól na kopačce Zorvan, šanci nakonec Reichl lapil do rukavic. Ten se v 74. minutě zapotil, když vyboxovaná střela skončila u Vodháněla, který však přestřelil. Na vyrovnání si tak musel počkat až do 82. minuty. Chytil naslepo přihrál před branku a ze vzdálenosti penaltového puntíku jej Jan Vodháněl zavěsil ranou k tyči.

Přes mnoho skvělých akcí nedokázala Sigma vzít tři body ani napotřetí. Další šanci bude mít v sobotu, kdy cestuje pod Ještěd. Zápas s Libercem je na programu od 15:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.