pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucké Sigmě pomohla penalta v poslední minutě

1957 diváků zamířilo v chladném počasí na Andrův stadion, kde se konal duel mezi Olomoucí a Pardubicemi. Domácí chtěli ukončit sérii čtyř remíz za sebou a poprvé na jaře zvítězit. Hosté by se jakýmkoli bodovým ziskem odlepili z posledního místa.

Opatrný počátek zápasu rozseknul první větší šancí olomoucký Sláma, jehož přímý kop jen těsně přelétnul spoluhráče číhajícího před brankou. O tři minuty později Breite před šestnáctkou přihrál Vodhánělovi, míč však do branky Pardubic nezamířil. Ve čtvrt hodině hry poprvé zahrozil i celek z města perníku. Centr do pokutového území dokázal zlikvidovat domácí obránce Beneš. Krátce po dvacáté minutě mohl vsítit úvodní gól Chytil, jenže po přihrávce Slámy zvednul balon příliš vysoko nad branku. O úvodní branku se na druhé straně pokusil Janošek. Jeho prudká střela však skončila v náručí gólmana Trefila. Minutu na to se gólman Pardubic Nita zapotil, když se Ventúrova rána nadzvedla o drn trávy. Do konce poločasu spíše dominovala Sigma, jenže branky se diváci nedočkali.

Do druhé půle naskočil místo Zmrzlého Růsek a v padesáté minutě málem slavil. Po přímém kopu poslal míč po zemi přímo na bránu, ten se ale zaseknul o pevnou zeď v brance hostů. Promrzlí diváci se zahřáli v rozmezí 58. a 62. minuty. Po neshodě v obraně Hanáků udeřil pardubický Michal Hlavatý a dostal svůj tým do vedení. Uběhlo sotva pár sekund a na Andrově stadionu slavila i domácí část ochozů. Jan Vodháněl nikým nehlídán obdržel přihrávku a bez ostychu ji usměrnil za Nitova záda. Radost však nevydržela Olomouci dlouho. Východočeši kopali přímák a jeho exekutor Dominik Janošek zamířil přesně do levého horního rohu Trefilovy svatyně. Svěřenci Radoslava Kováče i přes vedoucí úlohu začaly nervózně faulovat a zdržovat hru. Emotivní závěr pak ještě před nastavením šesti minut okořenil Radoslav Kováč, který po diskusi s rozhodčím obdržel dvě žluté karty a musel na tribunu. O osudu zápasu nakonec rozhodl faul Hranáče na Mojmíra Chytila v poslední minutě nastavení. Sám faulovaný nakonec pokutový kop proměnil a zachránil Sigmě alespoň bod.

Po konci utkání zamířil Radoslav Kováč znovu na hřiště a vyřizoval si se sudím Nehasilem situaci. Výsledek však už zvrátit nemohl. Příští duel čeká Hanáky v sobotu 4. března, kdy vycestují na půdu vedoucího mužstva tabulky z Plzně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.