čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Martin Pospíšil se opět připojuje k týmu Sigma

Záložník Martin Pospíšil se stane nejnovější posilou olomoucké Sigmy. Technický záložník, který se podílel na triumfech v českém poháru a superpoháru v roce 2012, se po devíti letech vrací domů na Hanou.

Jednatřicetiletý Martin Pospíšil přichází do Sigmy jako volný hráč poté, co se dohodl na ukončení smlouvy v polské Jagiellonii Bialystok, kde strávil pět a půl roku. Na Hané podepsal kontrakt s platností do léta 2025 a s opcí na další sezonu.

„O svém návratu jsem přemýšlel intenzivně zhruba rok a půl. Táhlo mě to domů do Olomouce. Nedokázal jsem si představit, že bych se vrátil do Česka do jiného klubu než Sigma,“ řekl odchovanec Sigmy Pospíšil. „Hodně jsem se na tento moment těšil. Nemohu uvěřit tomu, že se to uskutečnilo tak rychle. Návrat se plánoval možná trochu později, ale ve fotbale se pořádně nic nedá plánovat dopředu. Když se naskytla možnost návratu do Olomouce už teď, skočil jsem po ní. Prioritou pro mě bylo, abych se se Sigmou dohodl. Jsem rád, že se to povedlo,“ doplnil trojnásobný český reprezentant.

„S Martinem jsme v kontaktu byli delší dobu a vždycky jsme se společně bavili o tom, že by se ve správný čas do Sigmy mohl vrátit. Typologicky je to fotbalista, kterého jsme v zimě hledali. Když se objevila možnost jej získat, začali jsme na tom intenzivně pracovat. Trvalo to několik týdnů, ale nakonec se to povedlo. Jsme moc rádi, že je tady,“ řekl sportovní ředitel Ladislav Minář.

V české lize nasbíral celkem Martin Pospíšil 148 zápasů, v nichž vstřelil 18 gólů a přidal 20 asistencí. Kromě olomouckého dresu oblékal také barvy Viktorie Plzeň a Jablonce, kde si zahrál Evropskou ligu a odkud v roce 2017 zamířil do Polska. V Sigmě je jeho dosavadní bilance 62 utkání, 6 gólů a 8 asistencí.

Rozšířit ji bude moct po dořešení všech procesních formalit. Vítej zpátky doma, Martine.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto www.sigmafotbal.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.