středa 24. dubna 2024 Jiří

Sigma remízovala s Viktoriíí Plzeň

Dvaadvacáté ligové kolo nabídlo duel mezi druhou Plzní a pátou Olomoucí. Hanáci si chtěli udržet pozici v titulové šestce, domácí Viktoria by v případě výhry získala první místo.

Lodivod Sigmy Václav Jílek se rozhodl od začátku nasadit mladého gólmana Tadeáše Stoppena. Ten se v 10. minutě zapotil, když Jemelkova hlavička jen těsně minula jeho branku. Minutu na to hosté přešli přes celé hřiště až k brankáři Staňkovi, Růsek však ve stěžejní moment klopýtnul. Úvodní čtvrt hodina byla na šance bohatá, což ukázal i útočník Viktorie Chorý, jenž vystřelil z otočky, tři tyče ale netrefil. Ve 24. minutě Holík z boku šestnáctky šikovně centroval na Vlkanovu, jeho hlavička zamířila vedle. Do konce první půle zahrozila Olomouc znovu, po centru Ventúry mířil na bránu Chytil, jenže nepřesně.

V druhém poločase se na trávník dostala také nová posila Sigmy Martin Pospíšil a prakticky hned vybojoval šanci Chytilovi, plzeňskou svatyni ale netrefil. Na opačné straně se však slavilo. Psala se 62. minuta, když Mosqerův centr sklepnul Chorý hlavou pro Pavla Buchu a ten prudkou ránou zamířil k bližší tyči – 0:1. Vedení mohl navýšit Vydra, proti němu však Stoppen vytasil fantastický zákrok. Pět minut po vedoucí brance domácích prošel Zmrzlý až k brankové čáře a míč odcentroval kousek před bránu, kde uprostřed stál Mojmír Chytil a ukázkově vyrovnal. Patnáct minut před koncem řádné hrací doby zazvonila střela Chorého na tyči. V 89. minutě vyděsil domácí příznivce gólman Staněk, když jej kvůli hrátkám s míčem Chytil donutil doběhnout až k autové čáře. V pětiminutovém nastavení se ani jedna akce neujala, a tak utkání skončilo remízou.

Za tuto dělbu bodů mohou být příznivci Hanáků rádi, na opačnou stranu šestá jarní remíza je pro kouče Jílka alarmující. První výhru bude chtít Sigma vybojovat příští sobotu doma od 15 hodin proti Českým Budějovicím.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.