středa 24. dubna 2024 Jiří

Sigma o víkendovém utkání podlehla Karviné

Karviná porazila B-tým Olomouce 1:0 po brance z penalty v 58. minutě a posunula se na třetí místo v tabulce, což jim zajistilo účast v baráži o první ligu. Olomouc se nyní připravuje na další zápas proti Líšni.

19. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavíral nedělní duel Karviné s B-týmem Olomouce. Domácí mužstvo chtělo bodovat, aby se přiblížilo postupové trojici, hosté dobře naladěni z úvodu týdne, kdy v derby porazili 2:0 Prostějov, hodlali prodloužit sérii zápasů bez porážky.

Úvod zápasu vyšel lépe zelenobílým. Krátce po čtvrt hodině hry nasměroval Budínský hlavou centr před brankáře Digaňu, ten jej dokázal odvrátit na roh. Po další zhruba čtvrt hodinové pauze zahrozila Sigma. Střelu letící na vzdálenější tyč Karvinských však dokázal Digaňův protějšek Neuman zlikvidovat. Diváci v první půli viděli samé rohy, nicméně ani jedna akce po něm do sítě nezamířila a obě mužstva odcházela do šaten za stavu 0:0.

Druhou část, stejně jako tu první, střelecky zahájil Budínský, bohužel pro něj znovu ztroskotal na Digaňovi. V 58. minutě zastavil Zifčák nedovoleně akci Slezanů, kteří následně zahrávali penaltu. Její exekutor Jaroslav Málek proti Digaňovi uspěl a domácí vedli. Přestože se Hanáci snažili vyrovnat, dominovali na míči Karvinští. Navýšit vedení mohl znovu Budínský. Jeho šance však skončila na tyči. Mrzet ho to ale nemuselo, jeho tým bral za těsné vítězství tři body a obsadil třetí místo zaručující baráž o první ligu.

Olomoučtí tak na pondělní výsledek nenavázali. Po reprezentační přestávce vyzve na domácím trávníku čtvrtou Líšeň.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.