čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Devět hráčů Sigmy pozváno do mládežnických kádrů české reprezentace, včetně hráčů B-týmu. Další mohou být nominováni

Devět hráčů Sigmy bylo pozváno do mládežnických kádrů české reprezentace, včetně hráčů B-týmu. Někteří další hráči mohou být nominováni a mohou pomoci českým týmům v kvalifikaci na Mistrovství Evropy.

Devět hráčů Sigmy nich totiž dostalo pozvánku do mládežnických kádrů české reprezentace, další z nich mohou být nominováni dodatečně.

Největší pozornost strhli hráči B-týmu. Za výběr jednadvacetiletých mohou naskočit brankář Tadeáš Stoppen, záložníci Jáchym Šíp s Denisem Kramářem a útočník Filip Uriča. Připojit se k nim může i další útočník - Matěj Hadaš.

Na soupisce Čechů U19 figurují pouze jako náhradníci Mikeš Cahel a Adam Dohnálek. V případě povolání mohou pomoci Lvíčatům k postupu na Mistrovství Evropy.

Česká reprezentace do 18 let, jemuž asistenta dělá kouč olomoucké devatenáctky Tomáš Janotka, zamíří na turnaj do Španělska. Z řad Modré laviny cestuje čtveřice Vítězslav Pavlíček, Adam Uriča, Jan Tobias Stryk a Adam Proniuk. V případě výpadku se k výběru mohou přidat i Andrej Nguyen, Adam Špangr, Šimon Jalovičor, či Pavel Mazur.

Podobně jako devatenáctku, čeká kvalifikace o vstup mezi evropskou smetánku i sedmnáctileté, na jejichž soupisce svítí jméno Daniela Kubáta. Dodatečně by mu mohli pomoci olomoučtí kolegové David Macharáček, Václav Zahradníček nebo Patrick Scott Riedl.

Ať už duely dopadnou jakkoliv prokazuje se úspěšnost Sigmy v produkci kvalitní mládeže a fotbalové elity národa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.