pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomoucká Sigma propadá na šesté místo po prohře 0:4 proti Slavii

Sigma Olomouc se ve fotbalovém utkání utkala se Slavií Praha v Olomoucké bráně. První poločas byl poměrně vyrovnaný, obrana Sigmy se snažila krotit útoky Slavie.

Doufali v remízu, některé hlasy dokonce mluvily i o šanci na body. Olomoucká Sigma padla na Slavii 0:4 a propadla se na šesté místo tabulky.

V olomoucké bráně byl opět Matúš Macík, Ten si šáhl na míc již ve 3. minutě proti akci Schranze. Hanáci vcelku aktivně čelili domácímu celku, kromě Lingrova sprintu byli většinu času na míči. Tlak se vystupňoval v 10. minutě, Kolář v bráně i s kouskem štěstí situaci zvládl. Sigma předváděla rychlé přihrávky na středu pole, které nakonec přerušil až domácí Hromada. Mick van Buren měl v rozmezí 15. a 18. minuty dvě šance, obzvlášť ta druhá, střelou z levé strany, jen málem neskončila gólem. Namotivovaná Slavia stupňovala své výpady, obrana Sigmy měla plné ruce práce. Ve 36. minutě se při agresivním zákroku zranil domácí Hromada, jeho místo vzal po pár minutách Zafeiris. Ještě předtím vyslal na Koláře nebezpečnou střelu Pospíšil. Už to vypadalo, že se do šatny půjde za bezbrankového stavu, potom ale Schranz poslal míč na van Burena, který gólem do šatny otevřel skóre.

Druhá půle ukázala rychlejší fotbal než ta první. Macík se musel rychle ohánět proti střele Juráska. Mojmír Chytil přenesl míč do útočného pásma, kde se ho v 55. minutě pokoušel dorazit Vodháněl. Následovala dvě olomoucká střídání, Zorvana a Slámu nahradili Chvátal a Zmrzlý. Než se zkonsolidovali s hrou, dokázal Zafeiris vystřelit z vápna, Macík měl náročnou šichtu. O čtyři minuty později už se Slavia radovala z gólu, ve zmatku před Macíkem se jako první zorientoval Lingr a jednoduše poslal míč do brány – 2:0. A po chvíli Macík zastavoval stoprocentní šanci van Burena! Sigma nezvládala nasazení a odhodlání svého soupeře. Domácí vystřídali hned tři hráče najednou, hostující Václav Jílek na to zareagoval stažením Breiteho a Ventúry, na hřišti jsme viděli Zifčáka a Olu. Ani to nezabránilo Douděrovi zprava natáhnout míč až na vzdálenější tyč, kde ho dorazil Schranz. Pražané věděli, že je pro ně situace dobrá, bez větších problémů kontrolovali hru. Na konečných 4:0 nakonec přidal do šatny Jurečka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.