úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Sigma Olomouc remizovala s Bohemians Praha 2:2

Sigma Olomouc remizovala s Bohemians Praha 2:2 v nedělním zápase FORTUNA:LIGY. Sigma měla více šancí, ale nedokázala je proměnit.

Olomoucká Sigma v neděli nastoupila k zápasu 26. kola fotbalové FORTUNA:LIGY. Soupeřem jim byli pražští Bohemians, na které Hanáci obecně v posledních letech moc neumí. I tentokrát utkání skončilo remízou a dělbou bodů po výsledku 2:2.

První minuty jednoznačně patřily domácím. Už ve druhé minutě centroval Navrátil, ani pokus Breiteho vysunout Chvátala nevyšel. V 7. minutě se pravidlům postavil hostující Beran, který dostal žlutou kartu. V dobré pozici se zjevil v 10. minutě Navrátil, skákavý míč ale v šestnáctce soupeře nestihl přetavit ve střelu. A právě ten tejný hráč nezpracoval ani centr Chvátala o dvě minuty později. Čtyři tisíce fanoušků na Andrově stadionu se nedočkali gólu ani po průniku Pospíšila až před brankáře Jedličku. Hra se uklidnila, Jedlička měl další práci až ve 22. minutě po ráně Breiteho. A protože platí pravidlo nedáš-dostaneš, tak to byli hosté, kdo se radoval v první branky. Hála na polovině poslal míč dopředu na Matouška, který od levé tyčky střílí křižnou ránu a prostřeluje Macíka. Otřesená Sigma polevila v útočné aktivitě, ve 31. minutě dokonce musel Macík zachraňovat situaci proti volnému Drchalovi po obranné chybě. Ale o sedm minut později už byl důvod k radosti, Chvátalovu nabídku dorazil do brány Chytil, do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Po přestávce měly oba týmy po jedné dobré šanci. Nejprve Ventúra poslal na rozběhnutého Navrátila, který netrefil bránu, poté musel Macík zpracovávat střelu Jánoše. V 51. minutě ale Navrátil vysunul Chytila z levé strany. Ten vyhrál běžecký souboj s Křapkou, doběhl až k pokutovému území a pohodlně skóroval na 2:1. Ani jsme se nenadáli a skóre bylo opět vyrovnané. Kovařík obdobným způsobem vysunul Matouška, který se dostal až před bránu a zavěsil míč pod víko – 2:2. Macík poté musel opět zastavovat Drchala po další obranné chybě jeho týmu. V následujících minutách oba týmy nasadily čerstvé síly. Sigma se snažila, měla až do hvizdu několik dobrých šancí, ale štěstěna a brankář Jedlička žádnému hráči nedovolili skórovat. Konečné skóre zápasu je tak 2:2.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.