pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Lavička Sparty měla větší hodnotu než celý tým Sigmy. I přesto je Hanáci dokázali porazit

Poslední letošní zápas na Andrově stadionu zvládli svěřenci Václava Jílka na výbornou. Hanáci dokázali porazit Spartu 1:0 a upevnili si tak druhé místo v tabulce. Vyhráli i přesto, že proti nim stál tým, jehož lavička má větší tržní hodnotu než celý tým Sigmy.

Pro domácího trenéra Václava Jílka to byl poněkud výjimečný zápas. V letenském klubu totiž v minulosti působil jako asistent trenéra. Po utkání mohl být Jílek spokojený. Další výhrou se tak stále drží na nečekaném druhém místě. Jak přiznal sám Jílek, nyní už mohou potichu mluvit o pohárech. To lodivod Sparty Andrea Stramaccioni má opačné starosti. Fanouškům už dochází trpělivost a italského trenéra by nejraději poslali zpátky domů. Svědčily o tom i nápisy v kotli.

O výhře Olomouce rozhodl ve druhém poločase Sladký a Sigma tak doma porazila Spartu poprvé od května 1998. Navíc už 531 minut nedostala gól a natáhla sérii neporazitelnosti na dvanáct zápasů. "Dnes jsme napsali pěknou kapitolu naší podzimní pohádky, po tolika letech," řekl Jílek novinářům. "O to je to příjemnější, ale pro mě je důležité i po jakém výkonu. Šla z nás od začátku větší touha, síla, byť byla první půle vyrovnaná," přidal kouč, který ve Spartě působil v letech 2011 až 2015 jako asistent Vítězslava Lavičky a byl mimo jiné u zisku double za triumf v lize i poháru.

Jílek rovněž přiznal, že po výhře nad Spartou může olomoucký nováček pomalu myslet na účast v pohárech. Z druhého místa by šel do předkola Ligy mistrů, zatímco ze třetího a čtvrtého do kvalifikace Evropské ligy. Pátá Sparta je na první nepohárové příčce a na Sigmu ztrácí v polovině soutěže sedm bodů. "Splnil jsem si dílčí sen porazit Spartu, ale to, že máme 32 bodů, je také neuvěřitelné a zároveň zavazující," prohlásil Jílek. "Jsme na pohárových příčkách, ale nebudeme o tom nějak nahlas mluvit a upínat se k tomu. Jsme v polovině soutěže, máme dost bodů, ale cesta je dlouhá. Pokud zůstaneme pokorní, tak na poháry šanci máme," dodal.

 

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky fotogalerie, fotbal, sigma, výhra, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.