pátek 26. dubna 2024 Oto

ZÁPAS OČIMA LEGENDY: Hlava dělá ve fotbalu opravdu hodně, důkazem je právě Sigma, říká Kobylík

David Kobylík, šestatřicetiletý rodák z Olomouce, který začal svou fotbalovou kariéru v Sigmě, zhodnotil včerejší utkání proti Spartě. Podle něj fanoušci konečně vytvořili důstojnou atmosféru odpovídající letošním výsledkům. Pochválil také Jemelku a Kalvacha, kteří skvěle vstoupili do nejvyšší ligy.

"Viděl jsem krásný zápas s důstojnou atmosférou, odpovídající tomu, kde se Sigma letos nachází. Ač na vyložené šance byl poměr možná vyrovnaný, tak herně byla Sigma, zvláště v druhém poločase, lepší, hladovější a vyhrála naprosto zaslouženě. Zahráli jsme opravdu skvělý druhý poločas. Hlavně bych ocenil, že je na naší hře jednoznačně vidět, co chceme hrát, nejsou to náhodilé věci. Ať už jde o pressing, či rychlý protiútok, a nebo naopak držení míče. Je vidět sebedůvěra a jen mě to utvrzuje v mé filosofii, že hlava dělá více než polovinu výkonu, čehož je Sigma důkazem," hodnotí včerejší zápas proti Spartě David Kobylík.

"Co se týče jednotlivců, všichni hráči zahráli velmi dobře. Vyčníval Chorý, který byl na hrotu neúnavný. Chtěl bych ale vyzdvihnout dva hráče, kteří defacto skočili do ligy až letos, ale hrají skvěle. Jedná se o Jemelku a Kalvacha. Ti byli letos víceméně hozeni do ligové vody a za mě jsou plusovými elementy, které Sigmě v minulých letech chyběly. Hrají s obrovským klidem, přehledem a zároveň s nováčkovskou agresivitou a elánem. Myslím, že Jemelka bude již brzy klepat na dveře reprezentace, pokud si udrží stejnou výkonnost. Kalvach se může zařadit mezi cenný prodejní artikl, neboť jeho přehled ve hře je vynikající," vyzdvihuje výkony mladých hráčů Kobylík.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky fotbal, sigma, legenda, hodnocení, rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.