sobota 20. dubna 2024 Marcela

Satora, který měl zbít Afričana v pražské tramvaji, už rok a půl nesmí na domácí zápasy Sigmy

Tomáš Satora, Štěpán Černín a Josef Richard Uhlík. Tito muži podle zjištění serveru Lidovky.cz předstoupí před trestní soud za to, že v listopadu 2017 podle obžaloby rasisticky uráželi a posléze fyzicky napadli cestujícího původem z Afriky. Stalo se tak v tramvaji cestou na fotbalové utkání domácích Bohemians se Sigmou Olomouc.

O ÚTOKU ČTĚTE ZDE: Fanoušci Sigmy na výjezdu v Praze zmlátili v tramvaji Afričana. Nadávali mu do špinavých negrů

Státní zástupkyně obžalovala mladé muže ve věku od 18 do 21 let ze tří trestných činů, soud začne první týden v září. U vedení SK Sigma Olomouc jsou dva z útočníků zapsaní svým problematickým chováním. „Jména minimálně prvních dvou z těchto osob známe. Musím podotknout, že vzhledem k jejich chování je za naše fanoušky nepovažujeme,“ pověděl serveru Lidovky.cz technický a bezpečnostní manažer fotbalového klubu SK Sigma Olomouc Milan Zapletal.

Tomáš Satora se domácích zápasů Sigmy Olomouc nemůže účastnit už asi rok a půl. „Na domácí zápasy ho nepouštíme. Dlouhodobě víme, že nekoná dobře. Nechová se v rámci návštěvního řádu,“ sdělil bezpečnostní manažer Zapletal.

Napadení cestujícího z loňského listopadu pro vedení klubu nemůže být důvod k tomu, aby chuligány Černína s Uhlíkem na stadion nepustila, oficiálně totiž klub stále nemá informace, že pachateli útoku jsou právě oni. „Policie nám nesdělila jejich totožnost. Ale doufám, že od soudu dostanou zákaz vstupu na sportovní akce,“ pověděl Zapletal.

ČTĚTE VÍCE: Afričan, kterého v tramvaji zmlátili fanoušci Sigmy Olomouc, utrpěl trauma. Nepřijde k soudu

Hlavní líčení s chuligány je na programu 6. září. Napadený se s nimi však v soudní síni nesetká, vzhledem k jeho psychickému stavu ho soud vyslechne přes video. Satora, Černín a Uhlík vyšetřovatelům řekli, že muže původem ze západní Afriky nenapadli, Černín dokonce kriminalistům sdělil, že si žádného cestujícího tmavé pleti v tramvaji nevšiml. Satora se v minulosti dopustil dvou přestupků.

Foto Michaela Valsová

Štítky napadení, soud, trauma, fotbal, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.