sobota 20. dubna 2024 Marcela

Fotbalová reprezentace hraje dnes v Olomouci proti Rakousku

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba už má jasno o základní sestavě, kterou pošle do úterního přípravného utkání s Rakouskem v Olomouci. Oproti předchozímu duelu ve Finsku plánuje protočit brankáře, mezi tyčemi by si měl odbýt premiéru Marek Štěch. Po dvou remízách 2:2 by si kouč přál ve třetím duelu konečně se svým týmem zvítězit i kvůli sebevědomí, většímu klidu a fanouškům.

Vrba proti Rakušanům nasadí sestavu, která bude téměř shodná s touto: Štěch - Kadeřábek, Holek, Procházka, Limberský - Hořava, Vácha - Petržela, Hušbauer, Krejčí - Vydra. "Jedna chyba," řekl Vrba s úsměvem novinářům, když mu jeden z nich na tiskové konferenci vyjmenoval sestavu, v jaké podle něj tým s Rakouskem začne.
   

Už před zápasem ve Finsku Vrba avizoval, že proti Rakousku vymění gólmany, mezi tyčemi by tak měl Tomáše Vaclíka nahradit Štěch. "Moje slovo platí," podotkl Vrba. Kapitánem bude David Limberský.
   

Vrba věří, že po remízách 2:2 v březnu s Norskem a na konci května ve Finsku národní tým pod jeho vedením poprvé zvítězí. "I kvůli sebevědomí a takového většímu klidu vůči fanouškům je dobré, když mužstvo vyhrává. V obou předchozích zápasech jsme měli k výhře blízko. S Norskem jsme si vyhrát nezasloužili, ve Finsku to už bylo výrazně lepší. V úterý bych byl spokojený s dobrým výkonem a vítězstvím," řekl Vrba.
   

Oproti zápasu ve Finsku chce vylepšit obranu a finální fázi. "Inkasovali jsme velice laciné góly po individuálních chybách, v tom se musíme zlepšit. Po kombinační stránce to bylo v pořádku. Oproti Norsku byl vidět rozdíl, doufám, že v tom budeme pokračovat a přidáme větší efektivitu vepředu a důslednější obranu vzadu," uvedl Vrba.
   

V osmnáctičlenném výběru je jediný krajánek, Vrba ale nepovažuje tým za nezkušený. "Obměna je velká, ale když si vezmu za poslední tři roky pohárové zápasy, tak jsme dostatečně zkušení. Někteří hráli Ligu mistrů a jarní část pohárů. Nevím, proč bych měl říkat, že mužstvo je nezkušené. Naopak někteří nabrali víc zkušeností v pohárech než třeba v národním týmu. Před rokem a půl jsme s Plzní porazili Atlético Madrid, tak z čeho mít strach?" prohlásil Vrba.


To, že je v mužstvu v součtu patnáct hráčů ze Sparty a Plzně, považuje i za výhodu. "Určití hráči jsou z klubu sehraní, mají některé návyky. My chceme, aby tímto způsobem hráli i v reprezentaci. Spousta národních mužstev na světě má základ složený ze dvou tří klubů, pak z toho vycházejí. Proč by to nemohlo být i u nás, když navíc ti hráči hrají velmi dobře?" dodal.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.