čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Mladá Boleslav přišla v Olomouci o výhru tři minuty před koncem

Fotbalisté Mladé Boleslavi přišli v Olomouci tři minuty před koncem o vítězství a remizovali 1:1. Středočeši tak nevyužili šanci minimálně do pondělí se posunout na třetí místo prvoligové tabulky a jsou pátí. Hosty poslal v utkání 19. kola do vedení ve druhém poločase Jan Štohanzl, bod zařídil Sigmě v závěru Adam Varadi.

První poločas na Andrově stadionu příliš atraktivního fotbalu nenabídl. Jako první zahrozili hosté. Na Jarolímův roh si naskočil Ščuk a hlavou jen těsně přestřelil. Ve 14. minutě pak na poslední chvíli ukopl Nešporovi míč na malém vápně domácí Šindelář.
   
Domácí poté hru vyrovnali, ale do přímého ohrožení Divišovy branky se nedostávali. Před koncem první půle ještě minul branku boleslavský Chramosta. "V závěru poločasu jsme se do toho dostali a pak jsme se prezentovali hrou, kterou jsme chtěli proti Mladé Boleslavi hrát. V poločase jsem hráče nabádal k odvaze, aby si věřili v rozehrávce," řekl trenér Olomouce Zdeněk Psotka.
   
Bezbrankový stav mohl krátce po přestávce změnit Štohanzl, s jehož pokusem na přední tyč si tentokrát ještě poradil olomoucký brankář Blaha, který po minulém debaklu 0:4 v Teplicích nahradil Zlámala.
   
Štohanzl si spravil chuť v 65. minutě, když se po prodloužení přihrávky od střídajícího Zahustela trefil povedenou křížnou střelou. O chvíli později v mladoboleslavské šestnáctce překazil Navrátilovi zakončení Dosoudil, ale rozhodčí Hrubeš přes nevoli domácích diváků penaltu nenařídil.
   
Olomouc měla v závěru velký tlak, ze kterého nakonec vytěžila vyrovnání. V 87. minutě se po závěru v pokutovém území nejlépe zorientoval Varadi a mzblízka napálil míč do sítě. "Už ani nevím, jak se to tam odrazilo, důležité bylo, že jsem to dokázal dostat do branky. Máme bod, ten se počítá," konstatoval Varadi.
   
Boleslav tak pošesté za sebou nedokázala v lize Hanáky porazit a prodloužila své čekání na venkovní vítězství na šest zápasů. "V závěru tam bylo z naší strany více chyb a nervozity, takže ten vyrovnávací gól z rohu z toho jen vyplynul," litoval kouč hostů Karel Jarolím.
   
"Asi jsme se začali bát o výhru, přestali jsme útočit, Sigma nás zatlačila a vyrovnala. Myslím, že jsme ji předtím moc do ničeho nepustili, ale bohužel. Je to pro nás ztráta, protože bojujeme o třetí místo,“ doplnil Štohanzl.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.