pátek 29. března 2024 Taťána

Sigma dostala bůra a spadla na ligové dno

Zalezlá před vlastní brankou a naprosto neškodná v útoku. Tak se představila fotbalová Sigma na Spartě, kde domácí s fanoušky slavili titul. Hosté k oslavám vůbec nepřispěli. Pokud se ovšem nepočítá odevzdané čekání na branky ve vlastní síti a vysvobozující závěrečný hvizd rozhodčího. Olomouc prohrála 5:0 a dvě kola před koncem klesla na poslední šestnácté místo.

"Pochopil bych, kdyby nás soupeř překombinoval. Tři góly jsme ale dostali po standartních situacích, kdy je obrana o koncentrovanosti a ochotě podstoupit souboj. To jsem neviděl," zlobil se na svůj tým olomoucký trenér Ladislav Minář.

Hosté se od první minuty zakopali na vlastní polovině a doufali, že se Letenští gólově neprosadí. Víra v zázrak vydržela pouze do 27. minuty, než se z dorážky trefil Holek. Bylo to sice po předcházejícím faulu na Dreksu, gól ovšem platil. V závěru poločasu se ještě prosadil Hušbauer a stejný hráč ozdobil svůj výkon parádní ránou z pětadvaceti metrů. Ani za tohoto stavu Sparta soupeře nešetřila. V 59. minutě se mezi střelce zapsal Lafata a pak rozvlnil Zlámalovu síť Kadeřábek. "Bylo to o první brance. Pak si kluci utkání užívali. Druhý gól s Olomoucí otřásl, trochu jsme to čekali," uvedl sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Sigma měla ke gólu nejblíže až v 84. minutě. Střídající Ševčík přešel přes dva hráče soupeře, v dobré pozici ale netrefil branku. Chtěli jsme vycházet z obranného bloku, protože v současné situaci nemůžeme se Spartou hrát otevřený fotbal. "Stejně jsme do přestávky dva góly dostali," krčil rameny Minář, který stále doufá, že se tým prosadí v dalším kole proti Znojmu. "Je to klíčový souboj."

-kp-

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.