sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Sigma spadla po 30 letech do 2.ligy

Závěrečná remíza v Liberci definitivně stvrdila sestup fotbalistů Olomouce do druhé ligy. K záchraně chyběl na severu Čech jeden gól. Sigma hrála na vítězství a poněkolikáté s sezoně selhala při proměňování šancí. I proto se loučí s elitní soutěží. „Je to černá sezóna v historii Sigmy. Celá byla zpackaná. Jsem v Olomouci nějakých čtrnáct let. Tohle je pohřeb. Výsledky dopadly, jak dopadly. Jdeme dolů. Je mi do breku,“ přiblížil své pocity kapitán Aleš Škerle.

Podobně na tom byl Adam Varadi. Autor posledního ligového gólu Olomouce v ligovém ročníku. Jeho branka záchranu nepřinesla. „Vůbec jsem si nepřipouštěl, že bychom mohli sestoupit. Během ročníku jsme se neustále propadali. Nakonec jsme si ani nedokázali přihrát. Proto jdeme do druhé ligy,“ hledal obtížně slova možná největší bojovník v olomouckém dresu.


K záchraně nepomohl ani trenér Ladislav Minář, který tým převzal v závěru jara. „Příčin sestupu je zřejmě víc. Můžeme to rozebírat ze všech stran. Nakonec dojdeme k tomu, že chyběly body. V nastavení jsme ztratili bod v Jablonci. To samé na Slovácku. S Baníkem jsme prohráli, i když jsme o dva góly vedli,“ ohlédl se za posledními týdny trenér.

I hráči jiných ligových týmů prožívali sestup Sigmy z první ligy. Aby ne. Liberecký Radoslav Kováč se právě v Olomouci dostal až do reprezentace do 21 let a pak zamířil do opravdu velkého fotbalu. Na severu Čech se loučil a i svým výkonem poslal svůj bývalý klub o patro níž. „Je mi líto, že Sigma spadla. Musí se z toho poučit. Asi se v Olomouci stalo hodně chyb, když jde dolů klub s takovým zázemím,“ prohlásil čtyřiatřicetiletý stoper. „Kluky bych z toho ani nevinil. Spíš to, jak se to tam vede,“ dodal.

Smutný byl také Tomáš Hořava. Loni přestoupit z Olomouce do Plzně a v jejích barvách nastoupil do zápasu proti Bohemians Praha. Stačilo, aby Klokani prohráli a Sigma se mohla zachránit. Hořava ale k výhře Plzně nepřispěl. „Chtěl jsem Sigmě pomoci, bohužel to nevyšlo. Hráli jsme naplno, ale měli jsme pár vykartovaných hráčů a nebylo to ono,“ uznal Hořava.


Již při svém nástupu na střídačku fotbalové Sigmy Ladislav Minář potvrdil, že jde pouze o záskok. Nový trenér přijde během následujících týdnů. Mezi oslovené patří rovněž Leoš Kalvoda, který sestoupil se Znojmem. Bývalý hráč i trenér Olomouce se ale zatím s nikým nedohodl. „Nemám podepsanou smlouvu ani se Znojmem, ani s Olomoucí,“ prohlásil Kalvoda, který v polovině týdne odletí s rodinou na dovolenou do Turecka. Do té doby chce mít o svém dalším působení jasno.

 

–kp-

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.