sobota 20. dubna 2024 Marcela

V neděli se rozhodne o osudu Sigmy - čeká ji rozhodující zápas

Zápas roku čeká fotbalisty Olomouce. Proti Znojmu ale nepůjde o evropské poháry, ale záchranu první ligy. Zaváhání znamená pád z elitní soutěže. Na Andrově stadionu se bude hrát v neděli od 18 hodin o fotbalový život. „Čeká nás rozhodující utkání. Už není kam couvnout,“ je si vědom kapitán Sigmy Aleš Škerle.

Hráči i vedení doufají, že jejich snažení bude podporovat také zaplněné hlediště. Proto byla pro příznivce připravena akce „Na fotbal za korunu.“ Vstupné je opravdu symbolické. „Vylovte korunu a přijďte Sigmu podpořit. Kdy jindy, když ne teď,“ apeluje na fanoušky také Tomáš Vaida, předseda sdružení fanoušků Sigma United.


Sigma je dvě kola před koncem soutěže poslední, na Znojmo, kterému patří první nesestupová příčka, ztrácí dva body. V samotném závěru ligy hostují Hanáci v Liberci. Ten bojuje o čtvrtou pozici a postup do předkola Evropské ligy. „Los máme opravdu těžký. Šance na záchranu ale stále existuje a já věřím na zázraky,“ nechal se slyšet brankář Sigmy Zdeněk Zlámal.


Pikantní příchuť bude mít záchranářský duel pro znojemského trenéra Leoše Kalvodu, který v Olomouci hrával a Sigmu vedl také v roli kouče. „Sigmě bych nikdy sestup nepřál a přát nebudu. Teď jsem ale ve Znojmě a udělám všechno, aby v lize zůstalo,“ přiblížil své pocity před utkáním Kalvoda.

 

–kp-

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.