středa 24. dubna 2024 Jiří

Házenkářky v sérii s Pískem obhájily páté místo

Za stavu 2:0 na zápasy potřebovaly házenkářky Olomouce v sérii proti Písku jedno vítězství k obhajobě pátého místa v interlize. Mladá sestava Jihočešek se naopak snažila sérii prodloužit a ve třetím utkání se jí to podařilo.

Hanačkám nevyšel začátek a rychle prohrávaly 1:7. Poprvé vyrovnaly až ve 41. minutě a pak se soupeřky přetahovaly ve vedení. V závěru Zora vedla, přesto po brance Bérové o vítězkách za stavu 28:28 rozhodovaly sedmimetrové hody, v nichž se radoval Písek.


„Úvod nám hrubě nevyšel a pak jsme se až do konce poločasu marně snažili alespoň vyrovnat. Podařilo se to až po přestávce, řadu útoků jsme ale neproměnili a rozhodovat musely sedmičky. V těch jsme neměli štěstí,“ litoval zbytečné porážky trenér Zory Jan Bělka.


Ve čtvrtém duelu Zora získala rozhodující náskok pěti branek už během prvního poločasu. Série sedmi branek v řadě mezi 12. a 22. minutou určila ráz dalšího pokračování střetnutí. Písek se sice nevzdal a v 58. minutě snížil na rozdíl dvou gólů, přesto Hanačky vyhrály 23:21 a vybojovaly páté místo v soutěži.


„V posledním utkání se hráčky zlepšily v obraně. Přidaly v nasazení, nedělaly chyby. V závěru sice zahodily několik gólovek, přesto si náskok pohlídaly. Páté místo je zasloužené,“ konstatoval Bělka.

-kp-

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.