pátek 29. března 2024 Taťána

Kohoutům nepomohly ani dva góly Irgla a dobrý výkon, Spartě doma podlehli 2:4

Hokejisté Olomouce podlehli v 7. kole extraligy doma pražské Spartě 2:4 a připsali si čtvrtou prohru z posledních pěti duelů. Hanákům nepomohly ani dvě branky Zbyňka Irgla, který v 52. minutě vyrovnal na 2:2. Za 48 sekund vstřelil vítězný gól Pražanů Matěj Beran a v závěru v power play při oslabení domácích pojistil výsledek Petr Vrána.

„Je to skvělý pocit, jsem rád hlavně proto, že ten gól byl vítězný. Hraje se na góly, ne na střely. Oni stříleli odevšud, i když to bylo lehké pokrýt. A když přišla vážná situace, tak to Machy (Matěj Machovský) perfektně pochytal. Chytá skvěle každý zápas. Navíc jsme hráli dobře jako tým," řekl po utkání webu Sparty Beran, který ve čtvrtém soutěžním zápase za Pražany po letním příchodu z Pardubic oslavil první trefu.

Ve čtvrté minutě si domácí zahráli první přesilovku, kterou ale nevyužili. Na druhé straně musel v osmé minutě Konrád zasahovat proti dobře mířené střele Jarůška. Vzápětí měl plné ruce práce hostující brankář Machovský, který si poradil s dvěma pokusy Škůrka.

V početní výhodě se potom neprosadila ani Sparta. V 11. minutě se dostal do samostatného úniku domácí Galvas, který ale branku netrefil. Domácí se v první třetině dočkali i druhé přesilovky, ve které prověřili sparťanského gólmana Galvas, Knotek i Škůrek. Před koncem první nevyužil chybu olomoucké obrany Černoch a ani domácí Strapáč slibnou šanci neproměnil.

Do druhé třetiny lépe vstoupili domácí, když ve 24. minutě otevřel skóre po asistencích Buriana a Koloucha Irgl. Následovala přesilovka domácích, kdy se jim v obrovské šanci nepodařilo ani po třetí dorážce dostat puk za záda Machovského. Gólově se neprosadil ani ve 27. minutě osamocený Laš.

Olomoučtí si vytvářeli jednu šanci za druhou, branku však nevstřelili. Ve 33. minutě dvě vteřiny před koncem přesilovky srovnal skóre po přihrávkách Košťálka a Formana Pech. Před koncem druhé třetiny ještě měli výhodu početní výhody domácí, střela Koloucha však nenašla svůj cíl.

Začátek třetí třetiny přinesl hned několik vyloučení na obou stranách. Ani jedna z přesilovek využita nebyla. Ve 49. minutě při hře čtyř proti čtyřem vrátil Spartě vedení obránce Pavelka. Hned za 54 vteřin zužitkoval při stejné poměru sil na ledě Kolouchovu přihrávku Irgl.

Vzápětí ale dostal prostor k zakončení Beran a vrátil Spartě náskok. Střelu Vyrůbalíka pak brankař hostí chytil, stejně jako tři minuty před koncem Irglův pokus. Olomouc v závěru i v oslabení sáhla ke hře bez gólmana a do prázdné branky se trefil Vrána.

„Bylo to vyrovnané utkání. My jsme bohužel dostali lekci z produktivity, protože střel teď máme dostatečné množství, ale naše střelecká potence je chabá. Ve třetí třetině jsme udělali dvě hrubé chyby v obranném pásmu a byli jsme potrestáni," uvedl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky hokej, HC Olomouc, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.