středa 1. května 2024 Svátek práce

Hokejisté Olomouce ve vypjatém duelu porazili Plzeň 3:1

Hokejisté Olomouce porazili v 9. kole extraligy Plzeň 3:1 a ukončili sérii tří porážek. Vítěznou branku vstřelil ve 28. minutě obránce Jiří Ondrůšek, při závěrečné power play si poté sedmou branku v sezoně připsal Zbyněk Irgl. Plzeň nebodovala po šesti zápasech a v tabulce klesla na šesté místo, Olomouc je osmá.

Přestože začátek úvodní pasáže hry vyšel mnohem lépe Plzni, která si v prvních minutách vytvořila tlak a několik dobrých příležitostí, z první branky utkání se radovali domácí. V první přesilové hře zápasu Jaroměřský pohotově dorazil vyraženou střelu Strapáče.

Vyrovnání v přesilovce

Hostujícím hráčům se podařilo vyrovnat ve hře čtyř proti třem. Gulaš se Strakou se dostali do přečíslení, kapitán Plzně už spoluhráče nehledal a povedenou střelou prostřelil domácího brankáře Konráda. Čtyři minuty před koncem ještě kontroloval videorozhodčí šanci Jergla, ale puk brankovou čáru nepřešel a gólman Frodl dostal pouze dvě minuty za úmyslné posunutí brankové konstrukce.

Ve druhé třetině se tempo hry mírně zklidnilo a do varu dostala diváky až branková situace z 28. minuty. Frodl nerozehrál puk úplně ideálně, čehož využil Holec, který před brankou našel volného Ondruška, pro kterého nebyl problém puk dopravit do sítě. I v dalším průběhu třetiny byli domácí lepším týmem, ale i přes několik nadějných šancí další gól nepřidali.

Konrád bránu uhlídal a Irgl výhru pojistil

Naopak ve třetí třetině byli jasně aktivnější hráči Plzně, kteří dokázali po většinu třetiny držet Olomouc v obranném pásmu. Konrádovi však spoluhráči pomáhali velkou bojovností a obětavostí. Domácí brankářská jednička tak i s jejich pomocí dokázala uhájit svoji branku a podruhé už neinkasovala. Vrchol plzeňského tlaku pak přišel v závěrečné hře bez brankáře, ale i během něj olomoucké defenziva obstála a udržela těsné vedení. Naopak gólovou pojistku přidal Irgl.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky sport, hokej, Plzeň, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.