sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTOGALERIE: Čtvrtá prohra Kohoutů v řadě. Olomouc podlehla Třinci 3:6

Hokejisté Olomouce podlehli v 15. kole extraligy doma Třinci 3:6 a počtvrté za sebou nebodovali. Oceláři naopak bodovali počtvrté v řadě a z toho potřetí vyhráli. V dresu vítězů ozdobil návrat do sestavy po jednozápasové absenci třemi body za gól a dvě asistence nejproduktivnější obránce soutěže Lukáš Krajíček.

Branislav Konrád střídal po dvanácti minutách

„Lukáš Krajíček hraje od začátku sezony ve velké formě. Navázal dobře na tu minulou. V předchozím utkání nám hodně chyběl kvůli zranění v horní části těla. Dnes opět nastoupil a je určitě fajn, když obránci pomáhají v útočné fázi. On je právě jedním z hráčů, kteří dokáží hrát skvěle dopředu i dozadu," ocenil kouč vítězů Václav Varaďa.

Hned po 14 sekundách šel pykat domácí Kolouch, ale Hanáci se v oslabení ubránili. V šesté minutě se ale už Oceláři radovali, když se z mezikruží trefil Svačina. Po dalších šancích na obou stranách se v polovině úvodní části radovali opět hosté díky gólu obránce Gernáta.

Ve 13. minutě se při Jerglově vyloučení prosadil Krajíček a Konráda v brance Olomouce vystřídal Lukáš. Toho mohl překonat z Bukarts, jenže v dobré pozici letící puk promáchl.

Bouřka v kabině nepomohla

„Od každého je tam taková nezodpovědnost a lehkomyslnost. Nikdo tomu nedá sto procent, nějak se kousnout, dát tomu něco navíc. Byla tam hrozná nervozita. Jako bychom nastoupili snad k prvnímu utkání v životě. Musíme si to v hlavě přebrat, takto hrát prostě nejde. Každý musí začít od sebe, nebát se hrát. Bouřka v kabině po první třetině byla. Zatím možná největší, ale nám teď nepomáhá nic," řekl domácí forvard Jan Knotek.

Druhá třetina přinesla neméně zajímavý hokej. Nejdříve ve vlastním oslabení snížil olomoucký Knotek. Poté ve stejné přesilové hře vrátil tříbrankový náskok Ocelářům Cienciala. Pátou branku následně přidala elitní formace Třince, když se po asistencích Růžičky s Marcinkem prosadil Bukarts.

Ke gólově bohatému utkání pak přispěl také olomoucký Irgl, který prostřelil Hrubce při samostatném úniku střelou mezi betony. Jenže ještě před druhou přestávkou přidal šestou třineckou branku kanadský útočník Werek a definitivně tak uhasil poslední naděje domácích na zvrat.

„Vnímali jsme menší pokles formy domácích. Proto jsme na ně chtěli vletět a myslím, že se nám to vydařilo. V prvních dvou třetinách jsme byli velmi dobří na kotouči a dávali perfektní branky. Vedení mohlo být po první třetině ještě vyšší, protože ta nám vyšla opravdu extrémně," pochvaloval si Varaďa.

Fanouškům musím poděkovat, že na nás nepískali a fandili a tleskali...

V závěrečném dějství třinecké tempo polevilo a Oceláři se soustředili především na bránění výsledku. Olomouc se díky tomu většinu času držela v útočném pásmu. Odměnou jí za to byla v rozhodnutém utkání alespoň branka z hole Škůrka v přesilové hře.

„Třetí třetinou jsme chtěli udělat tlustou čáru za tímto nepovedeným výkonem. I když jsme dali gól, tak ani to se nám nepodařilo. Je to čtvrtá porážka v řadě a pěkně černé mračno. Musíme na to reagovat a určit si chyby, které děláme. Musíme naši hru maximálně zjednodušit a zvýšit osobní zodpovědnost za celotýmový výkon," řekl domácí trenér Zdeněk Moták.

„Nepamatuji, že bychom tu za čtyři zápasy dostali 18 branek. Když to nejde dopředu, tak se to musí ucpat a padat tam po hubě. To není žádná věda, to tak je. Funguje nám jen jedna lajna a zbytek se ne a ne chytit. Chtěli jsme vyhrát alespoň poslední třetinu kvůli fanouškům, kterým musím poděkovat, že na nás nepískali a fandili a tleskali," doplnil Jan Knotek.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, 15. kolo, Olomouc, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.