čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Rozhodčí Hradil byl za svoje rozhodnutí v zápasu Mory proti Litvínovu přeřazen do nižší ligy

Nedělní utkání v Olomouci proti Litvínovu má dohru. Již dříve se na webu olomouckých hokejistů vyjádřil generální manažer Erik Fürst, který si stěžoval na výkony rozhodčích v zápasu, teď se vyjádřil i Šéf komise rozhodčích. Ten poslal rozhodčího Reného Hradila pískat do nižší soutěže.

„Fatální pochybení rozhodčích, kteří svými chybnými výroky zásadně a hrubě ovlivnili výsledek utkání. Dle dostupných záběrů a mého názoru Marek Laš klepl do soupeřovy hokejky ze strany a s nízkou intenzitou. Takových zákroků bývá v každém zápase bezpočet. V oslabení byl Jirka Ondrušek při snaze o získání puku zcela evidentně faulován přímo před zraky hlavního rozhodčího, ten ale z nepochopitelných důvodů tento nedovolený zákrok nechal bez povšimnutí. Chvíli nato vstřelil Litvínov vyrovnávací gól,“ řekl pro oficiální web HC Olomouc Erik Fürst, generální manažer.

Ještě předtím, než byl René Hradil oficiálně potrestán, ho sám olomoucký klub vetoval. „Výkony pana Hradila v našich utkáních, které jsem měl možnost sledovat, opakovaně nedosahovaly kvalit a úrovně extraligového rozhodčího. Není to poprvé, co cítím, že klub je poškozen jeho verdiktem. Vzhledem k tomu, že panu Hradilovi se opakovaně nedaří kvalitně řídit utkání HC Olomouc, jsem se rozhodl tohoto rozhodčího vetovat,“ prozradil Fürst.

Vyjádření přišlo i od šéfa Komise rozhodčích. „V čase 58:52 nebyl chybně potrestán zákrok hráče HC Verva Litvínov Juraje Mikúše na protihráče Jiřího Ondrůška. Jednalo se o zjevný přestupek, na který měl hlavní rozhodčí dobrý výhled a podražení mělo být jednoznačně potrestáno, přičemž bezprostředně po nepotrestaném zákroku vstřelil tým HC Verva Litvínov vyrovnávací branku. Z pohledu komise rozhodčích je uvedené pochybení nejzávažnější, neboť ve srovnání s předchozími případy nešlo o nepřehlednou, na řešení složitou situaci. Komise proto rozhodla, že hlavní rozhodčí René Hradil bude dočasně přeřazen do nižší soutěže i s odpovídajícím finančním dopadem podle profesionální smlouvy. Přeřazení slouží k prověření výkonnosti rozhodčích, podobně jako to praktikují v některých případech extraligové kluby u hráčů."

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky hokej, Hradil, rozhodčí, přeřazení

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.