pátek 29. března 2024 Taťána

FOTOGALERIE: Mora vyhrála nad Pardubicemi a upevnila si pozici v nejlepší šestce

Hokejisté Olomouce porazili v 50. kole extraligy Pardubice těsně 3:2. Hanáci prohrávali 1:2, v 50. minutě ale dokonal obrat Jan Švrček a domácí tak udrželi šesté místo, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off. Zatímco Olomoučtí vyhráli pošesté za sebou, Dynamo ztratilo sedmé utkání v řadě.

„Pro nás to bylo těžké utkání. Pardubice hrály dobře v obraně, kde jsme se těžko prosazovali v soubojích. Opravdu to bylo hodně kondičně náročné utkání. Pardubice sice mají sérii prohraných zápasů, ale dnes bojovaly do konce. Vážíme si třech bodů, protože jsme si je museli horko těžko vybojovat," uvedl trenér vítězů Jan Tomajko.

Utkání začalo vyrovnaným hokejem bez velkých šancí. Do první vážnější příležitosti se dostal osamocený Jergl, kterého ale hostující gólman Klouček vychytal. To se mu však už nepovedlo o malou chvíli později, kdy si Irgl nabruslil na střed hřiště a nechytatelnou střelou otevřel skóre. Pardubičtí vyrovnali ve své třetí přesilové hře v první části hry. Zda puk z hole Poulíčka opravdu překročil brankovou čáru musel sice překontrolovat videorozhodčí, ale po rychlém telefonátu byla branka uznána.

Ve druhé třetině již museli být oba brankáři ve střehu více. Domácí Lukáš inkasoval při vlastní přesilovce, když Hovorka využil nepřesné rozehrávky Hanáků, sám sice při zakončení ještě neuspěl, puk do sítě ale dopravil dorážející Rolinek. Klouček v druhé části hry vyřešil většinu nebezpečných situací, včetně na sebe navazujících střel Ondruška a Holce i následného závaru před brankou.

Skórovat v oslabení se však povedlo také domácím. Nahodil vybojoval puk v útočném pásmu, předal ho Ondruškovi, který jej nadvakrát poslal za Kloučkova záda.

Ve třetí třetině se dostal ke třem dobrým střelám po sobě olomoucký Strapáč, Klouček však pokaždé dokázal zasáhnout. Prostřelil ho až po spolupráci dvou obránců Švrčka se Škůrkem prvně jmenovaný. Pojišťovací branku měl na holi Irgl, jenže Klouček jeho střelu do odkryté branky zázračně vytáhl nad. Výsledek 3:2 už se nezměnil.

„Je velká škoda, že jsme za stavu 2:1 pro nás udělali dvě chyby, za které jsme zaplatili gólem. Také jsme se mohli na konci o body více poprat, udrželi jsme se sice ve třetině, ale nebyly tam žádné nebezpečné střely. Nevidím to ale úplně negativně. Dnes jsme se domluvili, že budeme hrát trochu jinak než doposud a hráči měli snahu úkoly plnit," ocenil pardubický kouč Ladislav Lubina.

„Hlavní je, že jsme uhráli tři body a můžeme dál bojovat o tu šestku. Jsou dva zápasy do konce, budeme se o to chtít poprat a zůstat tam. Pardubice na tom byly dobře bruslařsky, nehrály špatně, ale psychika asi dělá svoje. Hrají o všechno, už se připravují na baráž, možná to jsou pro nás těžší zápasy než s týmy z vrchních pater tabulky. Kluci si ze mě pořád dělají srandu, že jenom bráním a klekám do střel. Teď jsem jim zavřel huby a budu mít od nich snad chvilku klid," řekl s úsměvem Švrček.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky hokej, HC Olomouc, Pardubice, extraliga

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.