čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoučtí fanoušci chystají celostadionové choreo. Bude to peklo, vzkazují

Olomoučtí hokejisté ve čtvrtfinále playoff bojují proti plzeňským indiánům. Stav série, která se hraje na čtyři vítězné zápasy, je vyrovnaný 1:1 a olomoucká Plecharéna bude první dvě domácí čtvrtfinále hostit v pátek a v sobotu. Fanoušci už chystají celostadionové choreo. O tom, jak vzniká, jsme si povídali s Karolínou Vlčkovou, která je jednou z hlavních postav jádra fanoušků olomouckého hokeje.

Čas který zabere výrobu jednoho chorea pochopitelně závisí na tom, kolik se na jeho přípravě podílí lidí. Chorea olomouckých hokejových fanoušků většinou připravuje skupina tří až šesti lidí a někdy si nadšenci, kteří choreo tvoří, musejí vybrat i dovolenou.

„Čas strávený prací se odvíjí od složitosti a velikosti chorea. Někdy nám tvorba zabere i dvacet hodin čistého času. Cena se pohybuje od pěti do deseti tisíc korun," vysvětluje Karolína, která dodává, že v ceně jsou zahrnuty veškeré materiály od papíru až po tužky a izolepy.


Karolína působí také jako spíkr v olomouckém kotli

Celostadionové choreo, které bude k vidění na prvním domácím čtvrtfinálovém utkání, vyšlo zhruba na 18 tisíc korun. „Pouze barevné fólie, které budou zdobit kraje kotle a sezení, vyjdou na 7700 korun,“ počítá Karolína. „Za práci na choreu si nikdo z účastníků samozřejmě nebere ani korunu, vše děláme dobrovolně a z lásky ke svému klubu," dodává.

Realizace velkých formátů se řeší většinou pronájmem nebo zapůjčením velké haly, kde fanoušci mají dostatek prostoru k malování. „Nejtěžší na tom všem je především vymyslet, co se bude malovat a nápad z hlavy přesunout na obyčejný papír A4. Z tohoto papíru už pak v určitém poměru překreslujeme na velký formát. Některé nápady se pak realizují i během malování. Návrhy dělají naši dva grafici, kteří si přejí být v anonymitě," popisuje Karolína vznik chorea.

Choreo, které bude k vidění na prvním domácím utkání s Plzní, zatím zůstává zahaleno tajemstvím. „Můžete se ale těšit, že to bude doslova peklo. Nápad na toto choreo proti Plzni byl už delší dobu, ale teprve teď jsme ho realizovali a myslím, že se na toto čtvrtfinále perfektně hodí," dodává Karolína.

Foto Karolína Vlčková

Štítky hokej, fanoušci, choreo, HC Olomouc, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.