úterý 16. dubna 2024 Irena

FOTO/VIDEO: Aleš Jergl je král! Gólem v prodloužení proti Plzni posunul Moru blíže k postupu v play-off

Hokejisté Olomouce porazili ve třetím zápase čtvrtfinále play off extraligy Plzeň 3:2 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 2:1. Dramatickou bitvu rozhodl v 79. minutě útočník Aleš Jergl.

Hanákům se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 51 sekundách se prosadil obránce Galvas, který si najel před brankáře Frodla a šikovně zakončil.

Hosté se po pár minutách oklepali a tlačili se před Konráda, slovenského brankáře ve službách Olomouce ale překonat nedokázali. Ve slibných šancích se neprosadili Eberle, Dujsík nebo Indrák.

Ve druhé třetině si nadějné příležitosti vypracovali i domácí, ani jim se však v koncovce nedařilo. Frodla nepřelstili Burian či Holec.

Hned dvakrát se skóre změnilo v závěrečné minutě druhé dvacetiminutovky. Konrád nejprve v plzeňské přesilovce zlikvidoval několik "tutovek" hostů a z rychlého protiútoku se po Irglově akci prosadil Strapáč. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí, protože domácí útočník při zakončení atakoval gólmana a posunul brankovou konstrukci.

Západočechům se ale podařilo bleskově odpovědět. V pokračující početní výhodě snížil po Kracíkově přihrávce Němec, který skóroval v čase 39:57.

Ve třetí třetině byli blízko gólu hráči obou celků, střelecky aktivnější byli domácí. Frodl ale svůj tým několikrát podržel a Indrák po samostatné akci v 56. minutě vyrovnal.

V prodloužení hosté zvýšili aktivitu, v přesilovce ale mohli rozhodnout domácí. Po dalších nevyužitých šancích se hrdinou zápasu stal Jergl, který využil Ostřížkovu přihrávku a v čase 78:25 rozhodl. Olomouc tak uspěla i ve druhém prodloužení ve čtvrtfinálové sérii.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Olomouc, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.