středa 24. dubna 2024 Jiří

Hokejisté Olomouce získali do útoku Sparťana Klimka a Slováka Hecla z Trenčína

Hokejový útočník Lukáš Klimek ze Sparty a slovenský ofenzivní talent Marek Hecl z Trenčína jsou novými akvizicemi hokejistů Olomouce. Dvaatřicetiletý vítkovický odchovanec Klimek opustil pražský klub po šesti letech. O jedenáct let mladší Hecl má i zkušenosti z KHL z působení ve Slovanu Bratislava. O jejich příchodu informoval oficiální web klubu.

Klimek v uplynulém ročníku v barvách Pražanů nasbíral v 41 utkáních včetně play off 13 bodů za šest gólů a sedm asistencí. Dohromady sehrál v extralize za Vítkovice a Spartu 669 utkání a připsal si 251 bodů za 123 branek a 128 přihrávek.

Ve sbírce má dvě stříbrné medaile s Vítkovicemi z let 2010 a 2011, vicemistrem byl i se Spartou v roce 2016 a o dvě sezony dříve dosáhl na bronz. V české reprezentaci sehrál šest utkání.

Hecl si v uplynulém ročníku v dresu Dukly ve slovenské lize připsal v 58 zápasech 32 bodů za 21 branek a 11 asistencí. Celkem má na kontě v tamní nejvyšší soutěži 136 utkání a 66 bodů za 41 gólů a 25 přihrávek. V ročníku 2017/18 hrál v KHL za Slovan a ve 23 duelech zaznamenal čtyři body za tři branky a jednu asistenci. Zahrál si už také za slovenskou reprezentaci.

Autoři

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, Klimek, Hecl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.