pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Vikingové, lego a teď česko-slovenské legendy. Olomoučtí fanoušci se svými kostýmy na šampionátu zase bodují

Každoročně se parta hokejových fanoušků z Olomouce a Horky nad Moravou vydává do dějišť hokejového mistrovství světa fandit České hokejové reprezentaci. A nejdou přehlédnout – na tribuně hokejových stadionů jsou totiž v originálních kostýmech.

Zatímco před dvěma lety byli olomoučtí fanoušci ve Francii v tematických kostýmech Asterixe a Obelixe, před rokem v Dánsku zase v lego helmách, na Slovensko letos přivezli kostýmy s tematikou česko-slovenských hokejových legend. Jednoho z fanoušků, Roberta Stejskala z Horky nad Moravou, jsme krátce vyzpovídali.

Kolik se vás letos na šampionát vydalo?
Letos na šampionát jedeme pouze v pěti lidech. Kamarád "Paja" letos nemohl, staví dům a čeká druhého potomka. Ale hlavní jádro naší party jede, což je důležité. Vždycky, když jedeme na šampionát na delší dobu, tak úkoly máme rozděleny: Roman vaří, Pavel myje nádobí, David vymýšlí program, Oki chodí nakupovat a já se starám o píár a o média (smích).

Proč jste zvolili zrovna toto téma kostýmů?
Nad kostýmem se dlouho přemýšlelo. Bylo dost těžké něco vymyslet. Převlékat se za Baču, Jánošíka, to tam bude takhle každý. Až jednoho dne u piva Roman přišel s nápadem, že uděláme ČESKO-SLOVENSKÉ HOKEJOVÉ LEGENDY. Myslím, že tohle téma bylo na místě. Jen nás pět, tak každý si vybral jednoho českého a slovenského hokejistu, z dob své největší slávy. Nezapomnělo se i na české trio Rachůnek, Vašíček, Marek a ze slovenské strany Pavol Demitra, kteří tragicky zahynuli při pádu letadla.

Jak dlouho trvala příprava kostýmů?
Jelikož bylo těžké vymyslet téma převleků na šampionát v Bratislavě, tak před pár dny se teprve vrátily kostýmy od švadleny. Ale celkem nám to zabralo tři měsíce. Musí to být totiž vyladěno do posledního detailu.

Na jak dlouho zůstáváte na šampionátu a kde máte ubytování?
Jsme tu od dnešní soboty do pondělka a pak jedeme ve středu na týden. Ubytování máme zajištěno už půl roku dopředu v pronajatém bytě za dobré peníze, který je 500 metrů od stadionu, což je výhoda. Nyní, když jsem se koukal na ceny ubytování v Bratislavě, tak se dají přirovnat k pronájmům jako někde v severských zemích.

Kam myslíte, že to letos naši kluci dotáhnou?
Myslíme si, že máme letos velice dobré mužstvo, hlavně trenér  Říha tomu dává důraz a osobitost, protože je to jeden z mála trenéru, co si do toho nenechá mluvit a je schopný kluky vyhecovat. Takže všichni doufáme, že z toho bude po sedmi letech opět medaile.

Autoři | Foto archiv fanoušků

Štítky fanoušci, Olomouc, hokej, vikingové, lego

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.